Селекционерът на мъжкия национален отбор по волейбол на България Пламен

...
Селекционерът на мъжкия национален отбор по волейбол на България Пламен
Коментари Харесай

Пламен Константинов: България взе един от най-оспорваните мачове в Лигата на нациите

Селекционерът на мъжкия народен тим по волейбол на България Пламен Константинов съобщи след трагичния триумф над Иран с 3:2 гейма във втория мач от третия шампионат в Лигата на нациите в Анахайм (САЩ), че успеха е била доста значима предвид на задачата - оставане в международния хайлайф за идващия сезон.

" Този мач беше един от най-оспорваните в Лигата на нациите тази година. Победата беше доста значима за България, тъй като задачата ни е да останем и да успеем да запазим мястото си в международната конкуренция. Двубоят беше доста значим за нас и по други аргументи, тъй като загубихме в доста борби, които стигнаха до пети гейм. Имахме потребност от тази победа ", означи Константинов, предава 24 часа. 

Двата тима се бориха дорай и направиха доста оспорвана среща. През първата част Иран ни натисна с доста мощни сервиси и добра обсада и това беше повода за превъзходството на противника. Във втория гейм ние успяхме да се представим по-добре на сайдаут, сервис и отбрана, само че целият мач сред двата тима беше подобен.

Така Иран взе още веднъж преимущество, а в идващия гейм се върнахме в мача. Накрая в петия гейм успяхме да спечелим, разчитайки на положителния си блок и най-много на трите поредни отлични блокади в края, само че всичко беше доста равностойно ", разяснява Константинов пред уеб страницата на иранската волейболна федерация след мача.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР