Селекционерът на Испания Луис Енрике потвърди, че Ансу Фати ще

...
Селекционерът на Испания Луис Енрике потвърди, че Ансу Фати ще
Коментари Харесай

Луис Енрике засипа с похвали Ансу Фати

Селекционерът на Испания Луис Енрике удостовери, че Ансу Фати ще стартира като титуляр в приятелския им мач против Йордания в Аман през днешния ден, последният мач на тима преди да отпътува за Катар за Световното състезание.

Фати беше най-голямата въпросителна за Луис Енрике при определянето на състава му от 26 играчи на Световното състезание, защото нападателят на Барселона се бори с четирите интервенции, с цел да възвърне травмата на коляното, получена през ноември 2020 година

" Виждам го по-добър, доста по-добър от последния път, когато пристигна. Ще играе през цялото време против Йордания и се надявам да запише цялостните 90 минути ", сподели Луис Енрике.

" Бих бил признателен, в случай че спрем да приказваме за Ансу като за състезател, който е преодолял травма. Вече му споделих. Един професионален състезател се контузва и се възвръща. Това, над което би трябвало да се работи по-късно, е неговото равнище на игра. Гледайки тренировките, той го има ", добави селекционерът.

Фати, който в този момент е на 20, направи своя интернационален дебют през 2020 година на 17 и във втория си мач стана най-младият състезател, отбелязал гол за Испания, подобрявайки връх, държан от 1925 година на Хуан Ераскиен.

Откриването на Световната купа за Испания е против Коста Рика на 23 ноември и те също се изправят против Германия и Япония в група Е.

" Изводите, които ще направя от този мач против Йордания, са значими и играчите го знаят. Ще приемем мача доста съществено. Нашата цел е ясна: да изиграем седем мача в Катар ", сподели още Енрике.

Треньорът обаче няма да поеме никакви опасности с футболистите, които се завръщат след травми като дуото на Атлетико Мадрид Маркос Йоренте и Алваро Мората и бранителя на Валенсия Уго Гийамон.

" Ако трябваше да играем първия мач от Световното състезание на следващия ден, те щяха да са там. По време на тренировките ги виждам на удивително високо равнище, съвсем на изключителни. Но няма смисъл да поемам опасности сега ", приключи Енрике.
 Луис Енрике ще води собствен канал в Туич по време на Световното
Луис Енрике ще води собствен канал в Туич по време на Световното

За да откри директна връзка с привържениците
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР