Селекционерът на българския национален отбор по волейбол за жени Лоренцо

...
Селекционерът на българския национален отбор по волейбол за жени Лоренцо
Коментари Харесай

Лоренцо Мичели: Горд съм с отбора, предстои ни нова битка

Селекционерът на българския народен тим по волейбол за дами Лоренцо Мичели остана доста удовлетворен от трагичната и сложна победа над Румъния с 3:2.

" Знаехме, че втората част на групата и мачовете против Румъния и Швейцария ще бъдат доста сложни - разяснява Мичели. - Румънките демонстрираха положителни игри до момента. Ситуацията не беше лесна.
 България си подсигурява място на осминафиналите на ЕвроВолей 2023
България си подсигурява място на осминафиналите на ЕвроВолей 2023

" Лъвиците " победиха Румъния с 3:2

Опитах да трансформира неща по време на мача. Отговорът на девойките, които влязоха от пейката, беше отличен. Победата не ни дава опция да сме сигурни за второто място в групата.

Предстои ни нова борба. Трябва да се насладим на триумфа и незабавно да стартираме подготовка за идващия дуел против Швейцария. Румъния имаше две състезателки, които изпълняваха отличен начален удар.

Благодарение на този детайл те стопяваха преднината ни. Знаехме, че ще ни основат неприятности. Аз в този момент мисля единствено положително. Горд съм с моите състезателки. Борихме се до последната точка. "

Специалистът не се вълнува от възможния противник на българките в директните елиминации в шампионата.

" Сега желая единствено да победим Швейцария и не ме интересува против кой отбор ще играем на осминафиналите. Желанието ми е да отидем във Флоренция и да играем прекрасен волейбол. Целта ни е постоянно да се подобряваме. Ще забележим на следващия ден. Чака ни тежък мач ", сподели още Мичели.

Евентуалните съперници на България на осминафиналите са: Франция и Словакия.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР