Селекционерът на България Ясен Петров говори по всички важни теми

...
Селекционерът на България Ясен Петров говори по всички важни теми
Коментари Харесай

Ясен Петров: Имаме нужда от време и подкрепа, поставихме добра основа

Селекционерът на България Ясен Петров приказва по всички значими тематики към родната гарнитура, правейки един просторен преглед на всички събития. Петров взе мнение и по редица други тематики, в това число и противоборството сред Лудогорец и ЦСКА за купата, израстването на Левски под управлението на Станимир Стоилов.

" Оценки на тима няма да слагам. Беше неуверена година. Тръгнахме да освежаваме тима в хода на международни квалификации. Сблъскахме се с действителността още в първите мачове - против Италия и Швейцария и то пред празни трибуни. Мачът с Италия можеше и да приключи по друг метод, само че имахме малко неприятен шанс. Швейцария е черната котка за мен в тези квалификации, страховит тим, граден 9 години. Завършихме с хикс против Северна Ирландия на открито и поехме доста опасности, които ни се отблагодариха ", стартира Петров.

" През втория ни лагер дружно играхме контроли със Словакия, Русия и Франция. Предложението за мач с Франция пристигна изведнъж, само че нямаше по какъв начин да откажем, макар че ни се струпаха 3 мача за седмица. Направихме добър хикс със Словакия, след което за пръв път играхме пред аудитория против Русия. Само в такива мачове, против мощни тимове, може да израстваме.

" Третият интервал беше най-успешния за нас. Тогава пристигна точката против Италия. Мнозина споделиха, че сме били " Опълченците на Шипка ", само че Манчини призна, че и още половин час да бяхме играли отново нямаше да вкарат гол. Спечелихме руско-турската освободителна война. Това е първа точка против Италия, в Италия. След това взехме и първа победа против Литва от 14 месеца ".

" Мачът с Литва беше най-разочароващият. Направихме всичко допустимо, с цел да се пригодим към терена, само че допуснахме много обикновени неточности. Това беше болежка за мен, само че беше част от растежа. След това пристигна мач по време на деня на Конгреса - поврат против Северна Ирландия. Няма по какъв начин да не признаем, че това е влияело на играчите ".

" Когато тръгваш и вкараш младежи, се стига до липса на неизменност. В един мач е едно, по-късно вършим неточности, които би трябвало да изтърпим. Имаме потребност от време и поддръжка. Най-важната дума е точно тази - " поддръжка ".

" Мисля, че поставихме основа. Вярвам в този тим и мисля, че ще има още доста имена, които да заявят мястото си в отбора. Имах доста проблеми през тази година. С вратарския пост нямам никакви забележки. В отбрана изпробвахме доста неща, преди да уточним актуалната скица. Трябва да сме по-креативни в халфовата линия и по-опасни начело. Там би трябвало да се израства ".

" Повярвайте ми, аз съм най-големият оптимист и имам най-голямото предпочитание да се класираме на конгрес. Това ще зарадва всеки българин. Това е една от фантазиите ми. Не съм поискал да съм на този пост единствено, с цел да си сложа значката ".
 Ясен Петров: Жребият е извънредно добър, целим се в първото място!
Ясен Петров: Жребият е извънредно добър, целим се в първото място!

" Не сме в позиция да подценяваме никой "

" Подкрепете тима и имам вяра в първото място за Лигата на нациите. Нямаме обаче право да подценяваме никого. Нямам терзания от Северна Македония. Ние търсим първото място, това е задоволително. Още не сме говорили за контракт. Ако се случи, ще разберете. Една година градим нещо. Някои хора стартират да прохождат доста по-смело. Не съм от хората, които споделят посредством медиите с другите ".

" Ние сме народ, който подлага на критика. Бързо издигаме и бързо смъкваме. Не сме безгрешни, само че сме същински. Имаше такава ария. Имаме потребност от поддръжка, тъй като минахме през доста комплицирани времена. Трябва ни да полетим и това става с поддръжка ".

" Каквото съм споделил, това ще се случи. Винаги ще съм зад хората, които са ме поканили. Видях закани, че ще ме уволнят, когато дойдат. Това е мое решение и не желая да разясня това. Работи се доста елементарно с Боби Михайлов ".

" Радвам се, че има млади момчета, които играят в efbet Лига. Радващо е, че част от тях станаха капитани даже в отборите си. Бих желал да играят оптимално доста българи в шампионата. Трябва да сме откровени - на ЦСКА и Лудогорец им се натрупаха дуели и травми. У нас е напълно ново да се играе на 3 дни. За Лудогорец не е ново, само че и там имат кадрови проблеми и ги натисна отмалялост. Това е натурален развой ".

" Нека да е забавно шампионата. Важно ще е по какъв начин отборите ще се възвръщат и приготвят през паузата. Мина една доста тежка година и натрупахме доста добър опит ".

" Вижда се смяната при Мъри Стоилов. Има забавни млади играчи и опитни хора, които се показват на равнище. Мисля, че в случай че по този начин върви Левски, той ще е по-силен напролет. Богатство е Стойчо Младенов и Мъри Стоилов да са в България. Показали са се и в чужбина ".
 Стойчо Младенов: Стадионът е най-съществен за ЦСКА, Левски на моя добър другар Мъри ще се оправи!
Стойчо Младенов: Стадионът е най-съществен за ЦСКА, Левски на моя добър другар Мъри ще се оправи!

" Гриша Ганчев ясно и изрично съобщи какви са упоритостите му, ние го поддържаме "

" Имам отлична връзка с всички клубове и треньори. Никога не съм се страхувал да приказвам с никого. Вие знаете, че съм самостоятелен човек. Комуникирал съм с хора от Изпълкома, само че няма по какъв начин някой да ми повлияе на решенията. Имало е моменти, в които съм отказвал на клубни президенти за играчи. Отговорността е напълно наша и до край ще е по този начин. Имаме страховит комфорт, положен от Михайлов, Костадинов и Касабов ".

" На 20 януари ми изтича контракта, той има вид за още една година удължение. Искам да благодаря за страхотната атмосфера в отбора ни, което нямаше да е допустимо без всички момчета. Пожелавам им здраве, израстване в тимовете и да бъдат още по-сплотени и пораснали. Това е пътят. Надявам се всички футболни хора да са положителни. Критикувайте мен, не момчетата. Елате ни подкрепете обаче! ".
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР