Секцията за гласуване на предсрочния парламентарен вот на 2 април

...
Секцията за гласуване на предсрочния парламентарен вот на 2 април
Коментари Харесай

Заради земетресението МВнР предлага секцията за вота в Адана да се премести в съседния град Мерсин - Политика

Секцията за гласоподаване на предварителния парламентарен избор на 2 април в турския град Адана да бъде преместена в прилежащия регионален град Мерсин, който се намира на 80 километра, предлага на ЦИК работната група " Избори " към външното ни министерство.

В Адана няма да може да се гласоподава поради разрушителното земетресение, което срути десетки здания, и оповестеното изключително състояние, се стимулират от Министерство на външните работи.

Другото предложение на работната група е за вота при започване на април да не се откриват секции в курортите в Гърция и Турция, защото не се чака по това време да има български гласоподаватели там.

По предложение на консула ни в Битоля Министерство на външните работи желае да бъдат отворени секции в Кавадарци и Прилеп в Северна Македония.

Поради спецификата на административните процедури Австрия, Германия, Италия, Франция, Канада, Молдова, Сърбия и Норвегия към момента не са дали позволение за откриване на секции на тяхна територия. В Чешката република ще може да се гласоподава единствено на територията на посолството ни. Това прави невероятно разкриването на секции в Бърно, Ихлава, Либерец, Млада Болеслав и Пилзен.

Направено е също предложение за сливане на секции на територията на Англия и Северна Ирландия.

Външното министерство осведоми ЦИК, че теоретично е допустимо секции за гласоподаване на 2 април да има в 136 страни.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР