Сексът не ви стига, прелюдиите са твърде кратки или новата

...
Сексът не ви стига, прелюдиите са твърде кратки или новата
Коментари Харесай

Как да говорите с него, ако не е добър в леглото

Сексът не ви стига, прелюдиите са прекомерно къси или новата поза е била не изключително сполучлива? Вие най-накрая се решавате да обсъдите тези проблеми с колегата, а той отбягва този диалог – обръща всичко на подбив или незабавно се визира. Познато ли ви е това?

Често на двойките им е задоволително мъчно да обсъдят половите си проблеми и потребности. Партньорите не намират нужните думи, не събират кураж, повлияват се от разнообразни убеждения, като да вземем за пример „ в случай че възприятията ни са същински, то и сексът би трябвало да е съвършен “.



Любовта не е гаранция за добър секс

Езикът също не ни оказва помощ изключително за тези диалози, предлагайки ни да изразим мислите си или с медицински термини, или (в взаимозависимост от степента на разкрепостеност на партньорите) с нецензурни и вулгарни думи.

Освен това многовековното табу, наложено на тематиката за секса и самата фамилиарност на процеса, ни кара да се срамим да обсъждаме и споделяме желанията си. В последна сметка ни се коства по-лесно и безвредно да си замълчим, правейки се, че казусът не съществува.

Опитът демонстрира, че говорейки за половите си проблеми, ние можем да нараним колегата. Веднага щом отворим дума за това, което не ни харесва в секса, ние получаваме в отговор яд, позор или засегнатост. Партньорът се замисля, че очевидно не е най-хубавият ухажор на света, щом сексът не е съвършен. От друга страна ние изпитваме отчаяние, в случай че реакцията и резултатът от диалога не са такива, каквито сме очаквали.

Никакви диалози за проблеми след секс

Провеждайте тези диалози отвън спалнята и не обсъждайте проблемите незабавно след секс. Нека спалнята ви бъде зона за похвали и похвали. Уверете се, че сте подготвени да се изслушате и чуете един различен. Няма да е зле авансово да се разберете какви изрази и реакции са неприемливи. Не бива да викате, да упреквате или да обвинявате, нито да се прекъсвате взаимно и да приключвате внезапно диалога, отлагайки го за по-нататък.

Обсъждането на проблемите не опонира на любовта

Още при първия диалог би трябвало да обясните на колегата, че това разискване е доста значимо за вас и че вие никога не желаете да обидите или упрекнете някого.

И не се поддавайте на спекулации от рода на „ Ти към този момент не ме обичаш, щом нещо не ти харесва “, „ Ти си изгубила интерес към мен “. Винаги можете да отговорите на сходни заявки с „ Обичам те, точно по тази причина желая да поговорим за секса, с цел да станем още по-близки “.

Твърдо „ не “ на обвиняванията и претенциите

Говорете за възприятията си без обвинявания, употребявайки наутрален звук. Важно е разискването на казуса да не наподобява като укор. При това дайте опция на колегата самичък да се изкаже по отношение на изказванията ви.

Няма да е ненужно авансово да анализирате държанието си и постъпките на колегата, да определите ясно желанията си. Не забравяйте, че сътрудникът не може да чете мислите ви и да налучква желанията ви, в случай че не му кажете за тях.



Потребностите в двойката са еднообразно значими

Говорейки за потребностите си в секса, по едно и също време с това покажете, че мнението на колегата е доста значимо за вас. Например „ Аз желая да опитвам ***, ти какво мислиш за това? “. Предложете на другата страна да ви опише за желанията си.

Има едно просто упражнение, което е помогнало на стотици двойки. Всеки един от сътрудниците сформира на хартия своя лист със полови стремежи. После сътрудниците си разменят листовете и означават на всяка подточка „ да “, „ не “ или „ не в този момент “. Тази процедура ще ви помогне да обсъдите потребностите си и да стигнете до единодушие.



Целта е хубавият секс

Когато обсъждате секса и проблемите в него, не трябва да забравяте, че имате обща цел с колегата – съразмерен полов живот. Не е нужно да се съсредоточавате върху търсене на виновника или на аргументите за неуспеха – другояче можете безуспешно да зациклите във взаимни обвинявания за неопределен срок. По-добре предложете излаз от обстановката и питайте колегата за мнението му, акцентирайте вниманието върху това, което неотдавна е разбудило въображението ви.

Двойките постоянно са в търсене на нещо ново, което ще им помогне да разнообразят половия си живот. Може да е нова поза, осъществени мечти или потребление на секс-играчки. Понякога тези неща могат да обяснят по-добре от думите какво точно би трябвало да измененията в секса.

Не се предавайте

Недейте да се отчайвате и да отстъпвате, в случай че диалогът не се е състоял от първия път. Ще можете да се върнете към него след няколко дни. Вашият сътрудник ще има време да обмисли всичко умерено и да опитва отново да приказва с вас. Важното е, че сте положили началото.
Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР