Сексът може да даде тласък на определени аспекти на благосъстоянието

...
Сексът може да даде тласък на определени аспекти на благосъстоянието
Коментари Харесай

Носи ли сексът ползи за здравето?

Сексът може да даде подтик на избрани аспекти на благосъстоянието и физическото здраве на хората, демонстрират някои проучвания. Въпреки това няколко изследвания по тематиката към този момент са остарели и не всички евентуални изгоди се отнасят за всички хора.

Научните проучвания акцентират няколко вероятни изгоди с изключение на размножаването, които идват от половия акт. Тези плюсове включват опазване на здравето на сърцето при някои хора, понижаване на кръвното налягане и повишение на имунитета.

Сексът също може да усъвършенства настроението, взаимоотношенията с хората и психическото положение на човек.

В галерията ни преглеждаме вероятните изгоди за здравето, които носи сексът, и подчертаваме съответните проучвания, като се фокусираме върху физическите, а не прочувствените аспекти.

Важно е да се знае обаче, че до момента в който сексът може да бъде приятна и евентуално здравословна активност, сексът без отбрана може да съставлява риск за цялостното здраве. Хората, които вършат секс без да употребяват контрацептиви, имат риск от заболявания, излъчени по сексуален път, и непланирана бременност. Използването на презерватив или различен контрацептивен способ може да понижи риска от тези резултати. Ако обещано лице има голям брой сътрудници, те могат да понижат риска, като понижат броя на хората, с които имат полов контакт. Ако сексът стане мъчителен или аргументи кървене, човек би трябвало да приказва с медицински експерт, написа vesti.bg
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР