Сексът има много полезни физически и психологически ефекти, включително намаляване

...
Сексът има много полезни физически и психологически ефекти, включително намаляване
Коментари Харесай

Знаете ли коя е опасната страна на секса

Сексът има доста потребни физически и психически резултати, в това число понижаване на високото кръвно налягане, възстановяване на имунната система и подкрепяне на по-добрия сън, заяви Science alert.
Физическият акт на секс и оргазъм освобождава хормона окситоцин, по този начин наречения хормон на любовта, който е значим за построяването на доверие и връзки сред хората.
Но има и тъмна страна....понякога хората умират по време на или малко след секс. Честотата на тези случаи, за благополучие, е извънредно ниска и съставлява 0,6 % от всички случаи на неочаквана гибел.
Съществуват доста аргументи, заради които това се случва на хората. В множеството случаи то е породено от физическото натоварване на половата интензивност или от медикаменти, отпускани с рецепта (например медикаменти за лекуване на еректилна дисфункция), или от противозаконни опиати, като кокаин - или и от двете.
Рискът от всякаква неочаквана сърдечна гибел е по-висок с напредването на възрастта. Съдебномедицинско изследване от Германия на 32 000 случая на неочаквана гибел за интервал от 33 години открива, че 0,2 % от случаите са настъпили по време на полова интензивност.
Внезапната гибел е настъпила най-вече при мъже (средна възраст 59 години), а най-честата причина е била сърдечен удар, прочут още като инфаркт на миокарда. Проучванията на неочакваната сърдечна гибел и половата интензивност в Съединени американски щати, Франция и Южна Корея демонстрират сходни резултати.
Неотдавна обаче откриватели от университета " Сейнт Джордж " в Лондон откриха, че това събитие не се лимитира единствено до мъжете на междинна възраст. Дисекацията на аортата е втората по значителност причина (12%). При това пластовете в стената на огромната артерия от сърцето, която кръвоснабдява тялото, се раздират и кръвта минава сред пластовете, което води до издуване и скъсване.
Останалите случаи се дължат на структурни аномалии като кардиомиопатия (заболяване на сърдечния мускул, което затруднява изпомпването на кръв от сърцето към останалата част на тялото) или на рядка група генетични болести, известни като каналопатии. При тях йонните канали, които пропущат натрий и калий в и отвън клетките на сърдечния мускул, не работят вярно. Промяната на натрия и калия в клетките може да промени електрическия ток през сърдечния мускул и да промени метода, по който той бие.
Промененият сърдечен темп може да аргументи липса на О2 (миокардна исхемия) и да докара до ненадейно прекъсване на сърдечната активност, при което сърцето стопира да бие.
Това ново изследване демонстрира, че неочакваната сърдечна гибел при хора под 50-годишна възраст се дължи основно на синдрома на неочакваната аритмична гибел или на кардиомиопатии. По-младите възрастни, които са били диагностицирани с тези болести, би трябвало да потърсят съвет от своя кардиолог по отношение на риска, обвързван със половата интензивност. Въпреки това ниската периодичност на смъртните случаи в тези изследвания допуска, че рискът е доста невисок - даже при хора със съществуващи сърдечни болести.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР