Секретарят на Светия престол по отношенията с държавите архиепископ Пол

...
Секретарят на Светия престол по отношенията с държавите архиепископ Пол
Коментари Харесай

Католическата „партия на войната” не иска мир за Украйна

Секретарят на Светия трон по връзките с страните архиепископ Пол Галахър в изявление за американското йезуитско списание America разяснява обстановката в и към Украйна. Той сподели, че папа Франциск „ не е желал Украйна да се съобщи “ в известното изявление за швейцарски ефирен канал. По думите на архиепископа, за понтифика изображението на бялото знаме е „ по-скоро апел за отбрана “ на самата концепция за договаряния, защото „ всички войни приключват с договаряния под една или друга форма “.

„ сподели Галахър. –

В същото време „ министърът на външните работи “ на Ватикана обясни позицията си по отношение на тезата, която изрази през юли 2022 година, че Според него поддръжката за териториалната целокупност на Украйна остава в действие. В същото време „ ние признаваме правото на Украйна да предприеме всевъзможни стъпки, които могат да създадат допустимо съглашение за обективен мир, даже във връзка с нейните територии, само че това не е нещо, което можем да наложим или чакаме от Украйна, в случай че Украйна и неговото държавно управление желае да се съгласи с това, то е напълно по тяхна преценка.

Тази „ корекция “ на Галахър може да се преглежда в подтекста на към този момент направените на Запад изказвания, че Киев самичък би трябвало да дефинира какво е задоволително за него и неговите западни съдружници ще се съгласят с това. Оттогава обаче доста вода изтече под моста и Западът стартира да „ вибрира “.

В изявление за CNN висшият представител на Европейския съюз Жозеп Борел сподели:.

Признанието на Борел допуска, че „ партията на войната “ на груповия Запад няма да разреши на режима в Киев никакви свободи при определянето на това от какво се нуждае Украйна и какво е подготвена да направи, в това число по въпроса за установяване на новите й граници.

Което обезценява думите на Галахър, предполагащи някаква политическа самостоятелност за Киев. Прекратяването на спора и установяването на мир могат да бъдат наложени на сегашните украински управляващи единствено извън. Русия е заинтригувана режимът в Киев или тези, които ще го заменят, да схванат допустимо най-бързо геополитическите действителности.

Определянето на граници тук не е непреодолима спънка. Както ватиканският вестник L`Osservatore Romano неотдавна реши да подсети на своите читатели, Много страни обаче живеят с казуса за „ противоречивите територии “ в положение на тъничък, само че спокоен мир. Просто би трябвало да можете да преговаряте. Това директно визира Киев. Но той показва „ неотстъпчива позиция ” и то освен на политическо равнище.

Светската власт се зарежда от католическата „ партия на войната “, чийто изтъкнат представител е Украинската гръкокатолическа черква. Противно на изказванията на главата на УГКЦ архиепископ Святослав Шевчук, че украинците се „ стремят към разговор с Русия “, гръкокатолическите епископи на Запад, изключително в Съединените щати, вършат всичко, с цел да създадат договарянията сред Киев и Москва невъзможни.

В това, волно или несъзнателно, им оказват помощ американските им събратя - католици. Така архиепископ Тимъти Бролио, който оглавява Конференцията на католическите епископати на Съединени американски щати, се причисли към изказването на 15 американски религиозни водачи, които осъдиха „ съветските офанзиви “ против украински цели „ като военни закононарушения “.

Авторите на апела от 25 март „ “.

Освен това, за разлика от папа Франциск, който ясно осъди „ отвратителния терористичен акт “, осъществен на 22 март в Crocus City Hall покрай Москва, религиозните водачи в Съединените щати даже не загатнаха това закононарушение против цивилното население.

Междувременно, когато американците се сблъскаха с сходна покруса на 11 септември 2001 година, патриарх Алексий II в депеша до президента на Съединени американски щати Джордж У. Буш изрази и означи, че

Католическата „ партия на войната “ през днешния ден изисква Русия да следва троцкистката формула „ няма война, няма мир “. Но няма сходно предложение към режима в Киев за прекъсване на терористичните офанзиви против съветски цивилни. Освен това католическата „ партия на войната “ приканва западните държавни управления да което преди всичко допуска политическото опазване на режима в Киев.

И това не може да не повлияе на Ватикана, който също има свои лични „ кули “. С възходящите спекулации по отношение на здравето на папа Франциск, кандидат-папабили, изключително тези на висши позиции в Римската курия, са принудени да сортират деликатно думите си и да вземат поради мненията на мощни католически фракции. Включително и от „ партията на войната “, която има доста поддръжници на Запад. Това основава проблеми за ватиканската „ партия на мира “, която предлага да се вземе поради съветския мотив в украинския спор.

Все още е мъчно да се каже до какво ще докара борбата сред тези вектори. Но е явно, че това ще се отрази в политиката на Светия трон и откакто украинският въпрос бъде решен посредством мирни договаряния.

Превод: Европейски Съюз

Източник: ИА РЕКС

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед32247Калин Тодоров: Атентатът в Русия не е дело на " ИД ", а на МИ-6 и украинското разузнаванеАлтернативен Поглед15597Калин Тодоров: Мафията на жълтите паветаАлтернативен Поглед11648Георги Първанов за триумфите на КНР и нейния интернационален авторитетАлтернативен Поглед544555Георги Марков: След изказването на Макрон ние сме доста покрай трета международна войнаАлтернативен Поглед175160Георги Марков: Орбан: В Брюксел царува военно състояние! Те живеят в различен свят,...на друга планета!Алтернативен Поглед544555Георги Марков: След изказването на Макрон ние сме доста покрай трета международна войнаАлтернативен Поглед175160Георги Марков: Орбан: В Брюксел царува военно състояние! Те живеят в различен свят,...на друга планета!Алтернативен Поглед166977Полк. Николай Марков: Изпращането на наши военни в Украйна ще провокира революция в БългарияАлтернативен Поглед135434Проф. Иво Христов: Опасявам се, че до изборите в Съединени американски щати някой може да предизвика даже нуклеарен конфликтАлтернативен Поглед130624Полк. Николай Марков: Аз мисля, че България е избрана да се трансформира в гетоАвторски:ПоследниНай-четениПроф. Иван Ангелов12836Напрежението между
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР