Секретарката на селски кмет зае поста му. Поради подаването на

...
Секретарката на селски кмет зае поста му. Поради подаването на
Коментари Харесай

Кметът на село Конуш подаде оставка, секретарката заема поста му

Секретарката на селски кмет зае поста му. Поради подаването на оставката на Кирил Балджиев, като кмет на село Конуш и преустановяване пълномощията му, краткотрайно изпълняващ неговата служба ще бъде Силвия Касабова. Решението бе взето по време на 62-рото изключително съвещание на Общински съвет-Асеновград, извършено директно след постоянната сесия на локалния парламент. Това сложи алегоричен връх – в един ден старейшините да се съберат за две следващи обособени съвещания.
Предложението секретарката да стане кмет за малко, бе отправено от Божидар Малинов – консултант от групата на Политическа партия „ БСП-АБВ, ППК „ ЕКОГЛАСНОСТ ”. Мотив за предложение на личността й е, че тя от години е на този пост и е наясно с проблемите и желанията на жителите на Конуш. Първоначално групата на ГЕРБ възрази, защото докладната била импортирана в последния миг и те не са се срещнали със наличието й, в резултат на което последва негативен избор, от тяхна страна. После въпросът бе разискван в особено образувана комисия и още веднъж бе гласуван на изключителна сесия.
Решението Силвия Касабова да бъде краткотрайно изпълняваща кмет на селото бе взето с 30 гласа „ За ” и 1 „ Въздържал се ”. Тя встъпва в служба от 01.07.19 година, като ще е отпред на кметството до осъществяване на локалните избори през тази година, за които импровизирано се допуска, че ще са в края на октомври или при започване на ноември.
Към днешна дата селото не се ръководи от никого, защото пълномощията на Кирил Балджиев са прекъснати и той не носи отговорност за протичащото се в обитаемото място. Досегашният кмет, който бе излъчен от Съюз на демократичните сили, напусна поста си по лично предпочитание. Той бе в управата на селото в продължение на три мандата и към този момент е решил да се отдръпна от политиката. Самият Балджиев уточни пред Actualn.com, че възнамерява да продължи професионалната си кариера в напълно друга тенденция, необвързана с политическия живот.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР