SEG Най-големият български хотелиер Ветко Арабаджиев е роден през 1956 година

...
SEG
Най-големият български хотелиер Ветко Арабаджиев е роден през 1956 година
Коментари Харесай

Кой е Ветко Арабаджиев и как построи мощната си империя?

SEG Най-големият български хотелиер Ветко Арабаджиев е роден през 1956 година в Асеновград. Едва на 10 години остава без татко и се постанова да се трансформира в глава на фамилията. През 1989 година работи в пловдивския месокомбинат като финансист. Регистрира компанията " Виктория – 89 ", която се трансформира в гръбнак на бъдещия му туристически холдинг, чиито вложения през днешния ден се пресмятат на милиони евро. Успоредно с туристическия, развива и захарен бизнес. Става съучастник с Илия Павлов и неговата империя " Мултигруп " в захарния цех в Пловдив, чийто надзор след това остава единствено негов.

Става притежател на консервна фабрика, на бутилиращи заводи за минерална вода и алкохол. Придобива именития хотел " Марица " против Панаира в Пловдив, " Кемпински хотел Зографски ", курорта Елените, дребния хотел " Чайка " на Слънчев бряг, който трансформира в голям петзвезден комплекс. Построява също петзвездните хотели " Пампорово " и " Виктория Палас " на Слънчев бряг. Освен световна персона, той е и член на Изпълнителния комитет на Олимпийския комитет. Председател е на най-силната съсловна организация в хотелиерството – Съюз на вложителите в туризма, която е наричана още Клуб на милионерите.

Последното му занимание е авиацията – към този момент владее 2 и чака още 2 частни самолета за бизнесполети. Синът му е първият българин с късмет да стане водач във Формула 1, едната от дъщерите му е състезателка по конен спорт от интернационален клас, а брачната половинка му Маринела е притежател на едноименна фешън организация и дамата с най-богат и безценен дрешник в страната, твърди slava.bg.
Източник: blagoevgrad24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР