Сегментът на масовите модели автомобили традиционно се радва на огромен

...
Сегментът на масовите модели автомобили традиционно се радва на огромен
Коментари Харесай

Впечатляващи новости от Skoda, Toyota и Kia на Автомобилен салон София 2019

Сегментът на всеобщите модели коли обичайно се радва на голям интерес у нас. Несъмнено това внимание от страна на публиката ще бъде изключително засилено по време на „ Автомобилен салон София 2019”, който ще се организира от 12 до 20 октомври в "Интер Експо Център ". Нека разкрием частично какво ще покажат на ревюто три от изключително известните на българския пазар марки – чехите от Skoda, японците от Toyota и корейците от Kia.

Skoda нахлува в два топ сегмента с моделите Scala и Kamiq

Чешката марка Skoda има мотив за двойна доза оптимизъм, защото на откриващия се през октомври „ Автомобилен салон София 2019” ще показа два напълно нови модела. Звездата на ревюто несъмнено ще бъде новата Skoda Scala, която е следващата сполучлива разработка на чехите и идва на мястото на бюджетния Rapid. Колата е издигната на модулната платформа MQB-A0, на която е основан Volkswagen Polo, само че предлага удобствата и пространството, присъщи за класа на Golf.

Другата забавна премиера на щанда на Skoda ще бъде новият стилен кросоувър Kamiq, който се нарежда под по-големите си братя Karoq и Kodiaq. Новият градски кросоувър е моден и първокачествен стилен автомобил, планиран особено за взискателните европейски клиенти. Подобно на своите софтуерни събратя Volkswagen T-Cross и SEAT Arona, моделът е с нараснал луфт, само че не предлага двойно задвижване 4х4 и ще бъде единствено с предно предаване.

На щанда на посетителите ще могат да видят и осъвременената версия на лимузината със състезателен темперамент Superb, като там най-интересното е появяването на високопроходимата версия Superb Combi Scout. Тя е предопределена за потребителите, които постоянно пътуват по черни пътища. Новият Superb Combi Scout със система 4х4 е доста удобен и за сурови зимни условия.

Там, несъмнено, ще бъдат разполагаем и осъвременената Fabia във разновидности хечбек и комби, Octavia и Octavia Combi Scout, както и двата сполучливи кросоувъра Karoq и Kodiaq, като изложеният Kodiaq ще бъде в най-спортната си версия RS с 2-литров турбодизелов мотор с мощ 240 к.с.

Множество основни новости от Toyota

На изложбената повърхност на Toyota ще бъдe показана цялостната гама модели на марката. Звездите ще бъдат новите генерации на RAV4, Corolla, Camry, фейслифт версиите на атрактивния кросоувър C-HR и екологичния Prius, както и добре познатите Aygo, Yaris и Land Cruiser.

Силен интерес ще провокира новото потомство на бестселъра Corolla. Моделът е основан на модулната платформа Toyota New Global Architecture (TNGA) GA-C, която дава на модела необятна, ниска стойка за по-динамичен дизайн, а оттова великолепно пътно държание и повече сигурност. Новото моделно семейство на Corolla включва спортния и стилен хечбек, елегантния и многофункционален Touring Sports и изтънчения и влиятелен седан повече от когато и да било.

Следвайки продължителното фокусиране на марката върху самозарядната хибридна технология, хечбекът и Touring Sports са първите модели, които ще предложат два типа самозарядни хибридни задвижвания – модернизиран 1,8-литров мотор със 122 к.с. и напълно нов двулитров мотор, генериращ 180 к.с. Това отбелязва дебюта на Двойна хибридна тактика при Toyota. Изцяло новата Corolla има един-единствен стандартен мотор: 1,2-литров турбобензинов със 114 к.с. при хечбека и Touring Sports и 1,6-литров със 132 к.с. при седана. Моделът може да се похвали и с пакета технологии за сигурност Toyota Safety Sense с осъвременени функционалности като стандарт в цялата гама.

Toyota има мощни позиции в D/E сегмента на огромните седани, само че през последните 15 години те липсваха от взискателните пазари в Западна Европа. За наша наслада в този момент на Стария континент се връща Camry Hybrid - неповторимо предложение за клиентите с мощна самозарядна хибридна система, удобно пътно държание и изисканост. Нарастващият интерес към хибридни коли проправя пътя за повторното лансиране на Camry. Но и по този начин, с годишни продажби от повече от 700 000 единици, Camry си остава най-продаваният седан на света от този сегмент. 2,5-литровият мотор Hybrid Dynamic Force комбинира невисок разход, ниски равнища на нездравословни излъчвания и тиха работа с повече мощ и по-бързи реакции. С мощ от 218 к.с., Camry Hybrid генерира CO2-емисии от едвам 98 г/км (по WLTP: 119 г/км) и реализира смесен разход на гориво единствено 4,3 л/100 км.

KIA залага на новия XCeed и на електричество на автосалон "София 2019 "

Корейският производител KIA ще показа новия си кросоувър XCeed по време на ревюто "Автомобилен салон София 2019 ". Компактният модел е едно от последните попълнения в гамата на производителя, а дружно с него ще бъдат показани и два електрическия автомобил - познаният към този момент e-Niro и новият e-Soul.

Основната разлика сред XCeed и новото потомство на стандарния Ceed е пътният луфт, който доближава 184 мм - с 42 мм повече от Ceed. Като цяло най-новият член на моделното семейство е по-дълъг, по-широк и по-висок от общоприетия модел. Междуосното разстояние остава еднообразно.

Местата на лидера и пасажерите в салона са с 42 мм по-високо, размерът на багажника е 426 литра, като при свалени задни седалки доближава 1378 литра. Моделът е получил нови амортисьори с хидравлични ограничителите на хода си, както и нови предни и задни пружини, които са по-меки надлежно със 7% и с 4%.

KIA XCeed се предлага с бензинови турбомотори с размер от 1,0 до 1,6 литра, които развиват надлежно от 120 до 204 к.с. Ще има и версии с 1,6-литров дизел, разрастващ 115 или 136 к.с. Най-слабият бензинов елемент се съчетава единствено с 6-степенна механична

скоростна кутия, за останалите е преддвидена 7-степенна автоматизирана трансимисия с два съединителя.

В салона на крос-хеча има 12,3-инчов дигитален приборен панел, мултимедиен комплекс с 10,25-инчов екран, адаптивен круиз-контрол, функционалност за удържане в лентата на придвижване, а също по този начин и система UVA Connect, която разрешава някои параметри да се контролилрат благодарение на приложение от смарт телефон.

Другата премиера на корейците в София е на новата KIA e-Soul. Това беше първият електрически модел на компанията, а в този момент ще забележим и неговата нова генерация. Основната смяна в тази ситуация е в батерията, чийто потенциал е повишен до 64 кВт/ч. Това ще обезпечи на електрическия автомобил пробег от над 450 км, което е 2 пъти повече от до момента. Мощността на електрическия мотор си остава 204 к.с.

От компанията вносител дават обещание много изненади за почитателите на марката, както и опция за тест-драйв на някои от моделите. На щанда на KIА ще бъдат изложени още спортният Stinger в най-мощната си версия с 370 коня под капака и задвижване 4х4, кросоувърите Sorento и Sportage, ексцентричното комби Proceed и компактният градски модел Picanto, като ще се натъртва на специфичните модификации GT Line.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР