Сегашното ядрено споразумение между Иран и шестте световни сили трябва

...
Сегашното ядрено споразумение между Иран и шестте световни сили трябва
Коментари Харесай

Париж: Иранското ядрено споразумение трябва да се спазва

Сегашното нуклеарно съглашение сред Иран и шестте международни сили би трябвало да бъде спазвано, сподели през днешния ден френският президент Еманюел Макрон, във втория ден от визитата си в Австралия, съобщи DPA.

Той обаче призна, че има потребност обсегът му да бъде уголемен в три насоки. Първо, да бъде обезпечен надзор върху нуклеарните действия на Иран след 2025 година. Второ, за наблюдаване на програмата за балистични ракети и трето - за ограничение на дейностите на Иран в района, изключително в Ирак, Сирия, Ливан и Йемен.

Френският президент взе участие във възпоменателна гала по случай годишнина от десанта на Австралийско-новозеландския боен корпус (АНЗАК) на турския полуостров Галиполи по време на Първата международна война и благодари на Австралия за присъединяване на нейни бойци в бойни дейности надалеч от страната им, съобщи AFP.

Макрон и австралийският министър председател Малкълм Търнбул подписаха няколко съглашения, в които декларират предпочитание за по-задълбочено партньорство сред двете страни в региона на Индийския и Тихия океан.



Търнбул сподели, че двете страни са дружно в битката против тероризма и против съперниците на демокрацията и имат общи полезности като демокрацията и свободата.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР