Сегашното въвеждане на новите мерки в България трябва да накара

...
Сегашното въвеждане на новите мерки в България трябва да накара
Коментари Харесай

Р. Бъчварова: Хората трябва да разберат, че има смисъл от по-строгите мерки

Сегашното въвеждане на новите ограничения в България би трябвало да накара хората в последна сметка да схванат, че от тях има смисъл. За това прикани посланикът на България в Израел Румяна Бъчварова в особено изявление за утринния блок на Нова телевизия.

Тя следи всичко, което се случва в България, само че не би направила безапелационни изводи за протичащото се в нашата страна. Според нея е доста значимо да има справедлива информация, хората да се усещат наясно с това, което се случва, с цел да не се отваря вратата за всички тайни теории и подправени вести, безапелационна бе Бъчварова.

Бъчварова регистрира, че обстановката е извънредно сложна за целия свят едновременно и е доста значимо обособените страни да се учат от своя опит, да обменят практики и да не повтарят грешките на другите.

Бъчварова описа в изявлението си по какъв начин в Израел от над 5 000 инфектирани с ковид хора дневно, управляващите съумели да понижат фрапантно разпространяването на заболеваемостта. Успешният втори локдаун в Израел се отличил с разбор и изложение на вероятното развиване на епидемията с точни индикатори и маркери в прекосяване на развиване на болестта, била извършена добра осведомителна акция измежду популацията какво щяло да се случи с използване на ограниченията и по кое време и по какъв начин можело да се излезе от втория локдаун в израелската страна. Първите обнадеждаващи резултати в Израел пристигнали след третата седмица, показа тя.

По думите й обществото било сериозно към използването на ограниченията и за това политическият и обществен спор бил много необятен. Хората в Израел имат по-висока дисциплинираност, която е третирана при тях посредством присъединяване на девойките и момчетата в армията. Все още има хора, които недоволстват, само че като цяло в Израел хората носят маски или в случай че не носят вярно маската, общително им се прави забележка, уточни Бъчварова.

Отварянето в Израел почнало първо с фризьорските салони, по-късно с детските градини и яслите, след това с учебните заведения и най-после с дребните магазини. В момента тече развой по пилотно отваряне на огромните търговски обекти и моловете и се разисква отварянето на музеите. Хората в израелската страна осъзнали, че могли да живеят с по-малко вървене по магазините, да спортуват и да създадат нещо за себе си, показа още Румяна Бъчварова.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР