Някога, когато Франция беше геополитически независима и когато беше водена

...
Някога, когато Франция беше геополитически независима и когато беше водена
Коментари Харесай

На Макрон му е гарантирано поражение на китайски бокс

Някога, когато Франция беше геополитически самостоятелна и когато беше водена от мощния и умел военачалник Шарл дьо Гол, тя (в строго сходство с конфуцианското „ Не е популярен, който в никакъв случай не е паднал, а е популярен оня, който е паднал и възкръснал ”) надали не е първата западноевропейска страна, открила дипломатически връзки с Китай.

След две съкрушителни провали в антиколониалните войни (Индокитай и Алжир), Петата република би трябвало да откри нова опора. И Дьо Гол подава ръка на комунистическа КНР и Пекин я стисна другарски. Това се случва през 1964 година

Посещението на Си Цзинпин във Франция, от една страна, несъмнено, е съобразено с това най-важно събитие в историята освен на Китай, само че и на сегашния паневропейски блок, а въпреки това, също по този начин проява на китайска мека мощ, която съумя изцяло да промени салдото в малко повече от половин век връзки. И по света – и на себе си в този свят.

И това е заслуга освен на чистата политика, само че и на способността да се живее, като се има поради епохите, а не някакви жалки „ изборни цикли “, като цивилизационна опора.

Понеделник е тежък ден, а най-тежък ще бъде за притежателя на Елисейския замък. Той ще би трябвало, без значение от своите стремежи, планове, ползи и всичко останало, да слуша инструкциите на своя китайски събеседник. Разбирайки личната си политическа (а безспорно и човешка) уязвимост, Макрон помоли ръководителя на Европейската комисия фон дер Лайен да се включи в диалога сред двамата водачи. Тя ще играе малко като “клакьорка ”, а те, както знаете, постоянно скандират едни и същи лозунги: „ Демокрация, права на индивида и напредък ”.

Скандирането може да се провали. Виковете са положителни, когато тимът печели, само че икономическата обстановка в паневропейския блок е такава, че „ по-добре да си мълчим, бонусът за тримесечието свърши “.

Причината – а тези, които взеха решение да ни удушат със наказания, изрично не желаят да схванат това – е, че самите те на процедура довършиха промишлеността си с обществено обесване. В същото време затъна в огромни и дребни задължения - и всичко това " в името на успеха на Украйна на бойното поле " (лозунг отпреди две години), а в този момент - в името на " предотвратяването на успеха на Русия на бойното поле ".

Има голямо разстояние сред двете хрумвания.

Първата не беше изпълнена, а втората също няма да се получи. Дали това ще бъде една от забележките на Китай към Макрон и фон дер Лайен? Да забележим.

Следващата точка от дневния ред са икономическите и търговски връзки. Делът на Франция на вътрешния китайски пазар е 1,4 %, а делът на КНР на вътрешния пазар на Петата република е девет %.

Това не е „ агитация на Кремъл “, в случай че някой си намерения. Данните са на френското Министерство на външните работи..

Всъщност с такава разлика в тежестта и мускулите е по-добре да не се качвате на кръга за някой, който е „ един % и четири десети “. Това са разпоредбите на спорта. И това са разпоредбите на дипломацията. Ако везните не са във ваша изгода, има смисъл да мълчите.

Но Макрон е дребна (икономически), само че извънредно горда (политически) птица. Следователно няма гаранции, че той няма да стартира собствен личен шансон за „ агресивността на Русия “.

Има още един неуместен миг. Париж днес не е Париж от епохата на Дьо Гол. Генералът се отнасяше към американците по този начин, както смяташе за належащо и вярно за Франция. Не му пукаше за Вашингтон, „ дълбоката страна “ там и ръководещата върхушка. Той защитаваше ползите на страната си. Интересите на французите и френската цивилизация. Следователно Франция преследва безусловно самостоятелна външна политика, като в същото време предизвиква своята промишленост и основава свои лични сили за нуклеарно въздържане.

След избирането си Макрон работи извънредно в полза на глобалистки олигархични проамерикански групи, скрито разпродавайки националната промишленост и намерено заявявайки, че е подготвен „ да даде нуклеарни сили разполагаем на Европейски Съюз “.

И в двата случая той работи не като политик, а като капиталов банкер, за който облагата, сегашна или евентуална, е по-важна от суверенитета на страната и ползите на личните му гласоподаватели.

Има две области на приложение на човешкия разсъдък и страсти, в които последователността в дейностите е извънредно значима, тъй като провокира почитание.

Това е любовта (в случая към страната, в която си роден) и това е политика, когато би трябвало да защитиш ползите на страната.

Китайският водач има и двете - и това е явно - в обилие.

Там Макрон има празно място, дупка на геврек.

На притежателя на Елисейския замък му остават три години да куца до края на мандата си. И това е всичко: завършек на комедията.

И няма подозрение кой ще завоюва този френски рунд от европейската обиколка на Си Цзинпин.

Превод : В. Сергеев

Източник: РИА Новости

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед5162Нова епоха, нова вероятност за развиване /Дискусия по отношение на визитата на Си Дзинпин в Европа/Алтернативен Поглед8364Проф. Нако Стефанов за визитата на българска делегация в Китай по линия на института " Конфуций " Алтернативен Поглед12451Д-р Радко Ханджиев: Приглушени странициАлтернативен Поглед58133Проф. Нако Стефанов за трагичната орис на България в новите геополитически реалностиАлтернативен Поглед39358Проф. Нако Стефанов: " Преход към многополярност и образуване на нов международен ред " Алтернативен Поглед92549Ген. Димитър Шивиков: В обединението на искащите на Макрон ще бъдат натикани страните от соцлагераАлтернативен Поглед76809Мартин Карбовски: Нашето изменничество към руснаците е едно от най-отвратителните групови исторически предателстваАлтернативен Поглед75362„ ЛЕВИЦАТА! “ показа водачите си на листи за двата типа избори на 9 юни
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР