Сегашното правителство е съвместно управление по интереси. За всички е

...
Сегашното правителство е съвместно управление по интереси. За всички е
Коментари Харесай

Цветанов за правителството: За всички е видно, че това е управление по интереси

Сегашното държавно управление е взаимно ръководство по ползи. За всички е видно, че това е коалиционно правителство между ПП-ДБ и ГЕРБ. Това сподели в аудиокаста " Това е България " на Радио " Фокус " Цветан Цветанов, ръководител на Политическа партия " Републиканци за България " и някогашен вътрешен министър. 

" Ежедневно чуваме за разликите между тях, само че очевидно ползата е друг, тъй като всеки гледа кой да отхапе по-голямото парче от властта. Не чакам промени, каквито заявиха и двете формации през последните 2 години, тъй като няма по какъв начин, освен това нежно съдружно битие, да имаме устойчиво държавно управление, което да очертае някакъв небосвод. Тук има диаметрално противоположен конфликт ", сподели Цветан Цветанов.

По думите му ПП-ДБ са дали своята ефикасност на изборите на база анти-ГЕРБ говоренето - за статукво и корупционни модели. А ГЕРБ пък се пази, че такова нещо няма. Но в този момент те се обединяват в името на това да отхапят по-голямото парче, за да се раздели властта и парите, с цел да създадат съответните назначения и да се диктуват политики.

" Това ще бъде съществена спънка за стабилността и устойчивостта на правителството и оттова и законово ще бъде безредно и неустойчиво, не на последно място, ще се вземат решение проблемите на парче, което следим през последните седмици ", добави Цветанов.

Според него в този момент е значимо каква ще бъде информационната им стратегия по отношение на гласоподавателите, на които ще трябва да изясняват за този исторически компромис, който са създали. В същото време не е загадка за всички, че това носи само негативи и за двете партии. Освен това се вижда, че водачите не са поредни.

На въпрос дали има живот това държавно управление Цветанов отговори, че е проблем, че няма управническа стратегия с дълготрайни цени. Освен това проблем ще бъде приемането на Бюджета, който е за къс интервал от време. Но не е ясно каква ще бъде вероятността, очертана в 3-годишната цел на идващите бюджети. Според Цветанов, при дебата на бюджета в парламента ще има много политически емоции и напрежение, както и неспособност да се задържи държавното управление за оповестения период от 1 и 9 месеца.

" Не считам, че това ще е възможно и изключително след местните избори ", предвижда още Цветан Цветанов.

Цоня СЪБЧЕВА
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР