Сегашният 44-и състав на българския парламент приключва работата си с

...
Сегашният 44-и състав на българския парламент приключва работата си с
Коментари Харесай

Екзакта: 44-ият парламент приключва със 70% неодобрение и 18% одобрение

Сегашният 44-и състав на българския парламент завършва работата си с утвърждение от 18 на 100 и отрицание от 70%, демонстрират резултатите от изследване " Екзакта рисърч груп ", извършено в интервала сред 15 и 22 февруари измежду 1005 пълнолетни българи по метода " лице в лице ". Изследването е обезпечено със лични средства в границите на изследователската стратегия на Екзакта, а за задачите на този коментар са употребени и данни от архива на " Екзакта Рисърч Груп ".

Особено изразително е неодобрението към институцията измежду столичани, измежду младите българи на възраст под 30 години, както и измежду най-възрастните - над 60 години.

Добри оценки за работата на 44-то Народно заседание в края на неговия мандат дават 52 на 100 от гласоподавателите на ГЕРБ, 38% от последователите на Вътрешна македонска революционна организация, 17% от гласоподавателите на Движение за права и свободи, 14% от симпатизантите на Патриотична коалиция " Воля - НФСБ ", 7 на 100 от гласоподавателите на Българска социалистическа партия, 5% от тези на " ИТН " и 3% от симпатизантите на Демократична България.

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева завършва мандата си с 25% утвърждение, дял, надхвърлящ утвърждението към ръководената от нея институция. Неодобрението към работата й възлиза на 58 на 100. Председателят на Народното събрание има поддръжката на 78 % от гласоподавателите на ГЕРБ. Добри оценки за работата на Цвета Караянчева дават две трети от гласоподавателите на обединението " Воля-НФСБ ", както и една трета от гласоподавателите на Вътрешна македонска революционна организация. Сред симпатизантите на Има Такъв Народ утвърждението към Цвета Караянчева е 8 на 100, колкото е и измежду гласоподавателите на Движение за права и свободи. Най-ниско е утвърждението към Председателя на Народното събрание измежду гласоподавателите на Българска социалистическа партия - 4%, и на Демократична България - 3%.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР