Сегашните евродепутати от БСП не заслужават да бъдат издигнати отново.Тази

...
Сегашните евродепутати от БСП не заслужават да бъдат издигнати отново.Тази
Коментари Харесай

Сегашните евродепутати от БСП аут от червената листа?

Сегашните евродепутати от Българска социалистическа партия не заслужават да бъдат издигнати още веднъж.

Тази теза развива от няколко дни водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова. С което дава да се разбере, че те няма да намерят място в алената евролиста.

 

В партията от дълго време се приказва, че от другарите евродепутати - Сергей Станишев, Елена Йончева, Иво Христов, Петър Витанов и Цветелина Пенкова късмет да попадне в БСП-листата за вота на 9 юни имала единствено Пенкова. И то на по-задна позиция - с цел да се потвърждава с преференции.

Причината -  всички те са скъсали връзката си с партията.

 

Корнелия Нинова остро разкритикува държанието им, определяйки го като " извънредно нелоялно и неточно “. След пленума в събота тя съобщи, че изпратените от Българска социалистическа партия евродепутати от дълго време са се дистанцирали от партията и им даде мощно отрицателна оценка. „ През годините, в които бяха евродепутати, те организираха политика, друга от тази, за която са изпратени от България и от Българска социалистическа партия. Въпреки решението на нашите органи всеки първи вторник на месеца да имаме взаимни съвещания на „ Позитано “, на които да обсъждаме общи позиции, това не се състоя нито един път. Някои от тях не са стъпвали с години на „ Позитано “ – това е извънредно нелоялно и неточно “, отсече Нинова.

 

Тази позиция на водача на партията е ясна на структурите в Българска социалистическа партия и по тази причина е малко евентуално локалните конференции и събрания да излъчат номинации на  някогашния министър председател Сергей Станишев, на журналистката Елена Йончева, на изключения от партията Петър Витанов или някогашния началник на президентския кабинет Иво Христов, даже и някой от тях да събере поддръжка. Така, че по " алената писта " път за тях към Брюксел повече няма да има.

 

Все по-упорито се приказва, че лидер на листата на Българска социалистическа партия ще бъде зам.-председателят на партията Кристиан Вигенин, а втори - депутатът Драгомир Стойнев. Според уставните правила и двамата повече не могат да бъдат предлагани за депутати в националния парламент. Затова Нинова желае да им даде късмет да работят за Българска социалистическа партия и България от Брюксел.

 

В събота Националният съвет на Българска социалистическа партия одобри платформата си за евроизборите. Представяйки я пред медиите след пленума, Нинова съобщи, че в залата членове на Националния съвет са сложили въпроса за какво досегашните евродепутати не са създали доклад какво са свършили през последните години, до момента в който са били в Европейския парламент. 

 

Самата Нинова декларира, че няма да взе участие в изборите за евродепутати.



Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР