Сегашната система на финансиране в здравеопазването води до откровено бутафорни

...
Сегашната система на финансиране в здравеопазването води до откровено бутафорни
Коментари Харесай

Проф. Михайлов: Клиничната пътека е алгоритъм за работа, а не за харчене

Сегашната система на финансиране в опазването на здравето води до искрено бутафорни действителности с „ виртуални кревати ” в огромните лечебни заведения и „ танц ” като на тореадор на ръководителите им, които балансират сред ползите на пациентите, финансовото оцеляване на структурите и условията на НЗОК. Това разяснява хематологът и народен представител от „ Българска социалистическа партия за България ” проф. Георги Михайлов пред bTV.
Клиничната пътека е логаритъм за работа, а не за харчене на средства, при всеки пациенти има разлики, само че в последна сметка дейностите се финансират еднообразно, акцентира той.
По думите му резултатът е и че „ у по-игриви екипи се поражда предпочитание за облага ” и това постанова слагането на предели. Именно поради тях пък се случва онколобни да не могат да получат в точния момент полагащото им се лекуване. Проф. Михайлов беше безапелационен, че всички в системата желаят смяна на модела
По думите му сходна е обстановката с лекарствената политика на страната – обособени компании имат преобладаващо състояние при доставянето на стратегически лекарства и при проблем с тези компании болните остават без медикаменти.
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР