Сега вече става лесно. След снощния несравним протест в София,

...
Сега вече става лесно. След снощния несравним протест в София,
Коментари Харесай

Варненец бе първият открит бунтар срещу БФС още преди години

Сега към този момент става елементарно. След снощния непостижим митинг в София, белязан и с кръв, отзвукът от протеста на футболните почитатели против БФС ще даде резултат. Краят на това ръководство на БФС към този момент все по-ясно се вижда. Лошото е, че ще има такива, които се криха и мълчаха при сложното и ще излязат на първа линия в този момент като герои - катализатори на задаващата се смяна. Затова дано помним тези, които не се бутат да излязат под светлината на прожекторите, когато е елементарно, а бяха същинските бунтари, когато другите мълчаха.

Един от първите футболни будители е варненец. Бивш арбитър и сегашен президент на футзален клуб, който Още преди 12 години потърси Дарик радио, с цел да опише за произволи в ЗС на БФС Варна, неописани в отчети груби нарушавания след мачове, както и за оказван напън върху локалните рефери. Мартин Балулов бе първият, който се осмели с името и лицето си в ефир да опише за скандалното гласоподаване на конгрес на БФС: " " Отиваш на конгреса, има 3 бюлетини - Боби Михайлов, Любо Пенев и трето лице, което дори никой не го помни кое е. Влизаш да гласуваш, пускаш едната бюлетина, след което на излизане и би трябвало да върнеш останалите две и да ги покажеш на " господарите си ", с цел да се отчетеш: "..аз не съм се отклонил, пуснал съм вярната бюлетина ". Това е извънредно демократично и в унисон с всевъзможни съвременни разбирания. Влизаш с 3, връщаш 2 ", разкри той тогава. Мартин в серия от изявленията нападаше през годините остро БФС за неналичието на отношение и тотално безгрижие към футзала у нас. Той настояваше за допускането на представители на клубовете в комисията за футзал, с цел да им бъде „ чут гласа ”, а не да се избира ”един чичко, който да коли и беси ”.
Рискува, само че беше самоуверен. И тима му изключиха, само че той в никакъв случай не спря да се бунтува, да приказва с обстоятелства и да показва поименно хората в БФС, против които намерено стачкува. Той беше будителят, тъй като по всякакъв начин се опитваше през тези години да разсъни тези, които също се усещаха унизени и ощетени от дейностите, или бездействията на футболния ни съюз, само че почтително мълчаха и се спотайваха, ослушвайки се за по-добри времена, в които да се надигнат, само че когато става елементарно.

Тези негови думи, в едно друго изявление за Дарик, очевидно бяха чути и предизвикаха пробуждането от дълбокия сън:
" Ще сравня обстановката сега с турското иго. Повечето хора са били с наведени глави, стоят си на топло и одобряват поробителите да се гаврят с тях. Имало и луди глави, които са се борили, чети са правили, въстания са вдигали. Сега, като се огледа 200 години обратно, се знае кой какъв е и кой е разгласен за воин. Надявам се, че в тази ситуация има задоволително смели българи, представители на футболни тимове, които да се преборят да имат късмет за смяна. Нека да съберем кураж, да имаме храброст и да желаяме да има конгрес ".

Марто, ти си заслужен човек, тъй като беше самоуверен при сложното. Такива хора заслужават почитание.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР