Сега, след като получиха подкрепа от медиите и институциите, много

...
Сега, след като получиха подкрепа от медиите и институциите, много
Коментари Харесай

Премиерът Денков: До месец ще има действащи мерки срещу насилието

Сега, откакто получиха поддръжка от медиите и институциите, доста хора взеха решение да опишат за проблемите си. Сега главното е да успеем да понижим до най-малко риска от принуждение.

 

Много повече хора се осмелиха и взеха решение да опишат за техните съответни проблеми. Тъй като насилието, за жалост, участва в живота към нас и няма да изчезне от единствено себе си, би трябвало да създадем всичко допустимо да понижим риска от него. Това заяв на брифинг в Министерски съвет министър-председателят акад. Николай Денков. 

 

Управляващите са набелязали повече  от 15 ограничения за справяне с наболелия проблем с насилието и експанзията. Почти всички от тях са на равнище Министерски съвет и министерства. " Има и оферти, свързани с промени в законодателството, само че те не са главните. Например, ранните бракове измежду децата и малолетните – това също е форма на принуждение, по която би трябвало да се работи ", уточни още той. 

 

" Мерките, които са на нашето равнище, ще се опитаме да бъдат стартирани в границите на месец. Част от тях ще изискват повече време. За един месец ще кажем кояиот тези ограничения към този момент са приведени в деяние ", добави Денков. 

 

„ В рамките на просветителните институции на процедура се срещат разнообразни прояви на експанзия и принуждение. По отношение на децата, а и на учителите. Също и прояви, свързани с белези за принуждение на детето в самото семейство. Особено значими са ограниченията за работа със фамилията.

 

От тази година започва стратегия за личностното развиване на децата и учениците “, уточни от своя страна министърът на образованието проф. Галин Цоков.

 

Социалното министерство предлага по-спешни и краткосрочни ограничения. Развитие на мрежа от профилирани услуги за възрастни и деца, жертва на принуждение, които са налични до всички потърпевши. Ще има най-малко по една такава услуга във всяка област на България.

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР