Сега не е време за разногласия, а за обединение, за

...
Сега не е време за разногласия, а за обединение, за
Коментари Харесай

Петър Витанов: След изборите трябва да преосмислим ролята и мястото на БСП в политиката

Сега не е време за различия, а за обединяване, с цел да може левите хора в България да бъдат оптимално показани в Парламента. Въпреки рецензиите ми към управлението, сега най-важното е да създадем по този начин, че Българска социалистическа партия да има добър резултат на изборите. Противоречията би трябвало да бъдат загърбени и да гледаме в една посока, защото БСП е единствената партия, която въплъщава вижданията на левите хора в България. Това сподели Петър Витанов, началник на Делегацията на българските социалисти в Европейския парламент пред БНР.

„ Във всяко обитаемо място в България има организация, която се гордее, че съставлява левицата. В Българска социалистическа партия има в действителност положителни специалисти, част от които влязоха в служебното държавно управление. Има и доста хора, които милеят за лявата концепция, могат да вършат политики, да насочат послания, да дават посока и се надявам и тяхното време да настъпи “, съобщи евродепутатът.

Той акцентира, че в обстановка на война и всеобщо обедняване на европейските жители, в България въпреки всичко е имало сполучлива обществена политика и даде за образец нарастването на пенсиите с близо 40%. „ При инфлация от 17% това е достижение, което въпреки всичко разреши на хората да не обеднеят “, разяснява Витанов и добави, че това не е единственият триумф на социалистите за последните шест месеца.

„ Българска социалистическа партия обаче би трябвало да подчертава върху тези хора, които изконно съставлява – работещите, самоосигуряващите се, хората на наемния труд, чиито приходи доста изостават от темпа на инфлация “, сподели още Витанов.

Според него левицата би трябвало да обърне взор към всички, които се усещат подценени и считат, че преразпределението на богатствата в България е незаслужено и да се насочи и към тези младежи, които не са последователи на лявото, само че чиито проблеми единствено лявото може да реши.

„ В България има ужасяваща бездна сред небогати и богати. Проблемът с преразпределението на богатствата е голям. Проблемът с неравенството е голям. Жените не престават да взимат с 15% по-малко от мъжете, не престават да са на втори проект в професионалното си развиване, в това отношение виждаме декаданс. Българска социалистическа партия би трябвало да има водеща роля и по въпросите, свързани с климата, които дълги години бяха подценявани “, безапелационен е социалистът.

„ Големите рецензии, които ние отправяхме към управлението, бяха, че партията се обезличава. Само след един месец хората ще дадат своята оценка за присъединяване на Българска социалистическа партия в предходното държавно управление. Надявам се тя да бъде позитивна, само че имам опасание, че част от нашите симпатизанти може би не са били задоволени. Надявам се след тези избори да преосмислим ролята и мястото на Българска социалистическа партия в политиката “, добави Петър Витанов.

За контакт с Групата на Прогресивния алианс на социалистите и демократите в Екологичен потенциал:

Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР