Сега не е моментът за влизане в Еврозоната, има риск

...
Сега не е моментът за влизане в Еврозоната, има риск
Коментари Харесай

Нинова: Сега не е моментът за влизане в Еврозоната, има риск и страх в обществото

Сега не е моментът за влизане в Еврозоната, има риск и боязън в обществото.

 

Това съобщи водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова в предаването " Събуди се " по Нова.тв

 

Още при влизането на България в Европейския съюз сме поели ангажимент с контракт, че ще приемем еврото. По-късно обаче, не в този момент, уточни тя и добави:

 

В момента нашата инфлация е прекомерно висока. Дефицит от 3% значи внезапно рязане на разноски, изключително на обществени. Затова считаме, че в този момент не би трябвало да влизаме в Еврозоната.

Има риск и за хората – няма задоволително информация, има страхове в обществото от повишение на цените. А при тези цени сега, да допуснем още една вълна на увеличение, е просто парадокс. Затова е нужна доста мощна социална професионална акция – да се разгласят и плюсовете, и минусите, счита тя.

 

Лидерът на социалистите видя риск и за хората: „ Виждате, че няма задоволително информация. Има страхове в обществото от повишение на цените. А при тези цени сега, да допуснем още една вълна на увеличение, е просто парадокс. Ще си убием народа “, безапелационна е тя.

 

Според Нинова не е нужно постоянно някой извън да ни споделя какво да вършим. „ Ние сме задоволително рационални да вършим политика, която е финансово дисциплинирана, само че в това време и обществена политика в миг, в който народът има потребност от поддръжка “, счита тя.

 

„ Необходима е доста мощна социална акция, само че професионална – не политическа, не заигравка със страховете на хората. Да се разгласят и плюсовете, и минусите “, сподели още ръководителят на Българска социалистическа партия.

 

В предаването “Събуди се “ Нинова даде образец със страната, която най-скоро одобри еврото – Хърватска: „ Там с приемането на еврото имаше първичен интервал, в който скочиха цените и държавното управление обмисляше да наложи таван на цените на избрани артикули, с цел да озапти този развой. Тоест влизането в Еврозоната не всеки път е леко и гладко – има разтърсвания в стопанските системи и най-много в приходите на хората. Нас това най-вече ни интересува “, съобщи в умозаключение Нинова.

 

 

 

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР