Сега най-висшият съд на Обединеното кралство постанови плана на правителството

...
Сега най-висшият съд на Обединеното кралство постанови плана на правителството
Коментари Харесай

Облекчение за търсещите убежище след решението за Руанда - тъй като се повдигнаха съмнения относно това дали политиката би проработила

Сега най-висшият съд на Обединеното кралство постанови проекта на държавното управление - който предвиждаше изпращането на някои търсещи леговище в африканската страна - за противозаконен.

34-годишният Хавал, който пристигна в Обединеното кралство от Ирак, споделя, че в хотела за мигранти, където е отседнал в Стафордшър, хората са се тормозили по какъв метод ще се произнесе съдът.

p>

„ Много съм благополучен, тъй като не вървим в Руанда – харесваме Англия “, споделя той.

20-годишният Мохамед е в същия хотел като Haval. Той пристигна в Обединеното кралство от Сирия и има фрагменти на телефона си от претъпканата дребна лодка, с която е пътувал през Ламанша.

Планът за Руанда е разгласен за противозаконен от Върховен съд – както Риши Сунак споделя, че може да промени закона, с цел да продължи напред.

Това беше през август тази година, тъй че той пое риска, знаейки, че има късмет да бъде изпратен в Руанда.

Говорейки посредством преводач, той сподели: „ Хората бяха доста уплашени и ние също бяхме доста уплашени от тези вести и това, което чувахме, само че в последна сметка не можехме да се откажем и не можехме просто да се върнем.

„ Дойдохме в Обединеното кралство, с цел да търсим сигурност в по-добра страна и да живеем... и в действителност считаме, че Руанда няма да е толкоз друга от нашата страна. Няма да имаме никаква сигурност там или не знаем по какъв начин ще бъде животът там.

Въпреки това, той не счита, че политиката на държавното управление за Руанда - в случай че беше позволена - щеше да спре лодките.

„ Дори съдът да беше решил „ да “ за Руанда, не мисля това ще е спряло хората, тъй като хората бягат не поради Руанда или тъй като ги е боязън от Руанда. Те се опасяват за живота си и сигурността си и какво се случва в Близкия изток “, споделя той.

Друг търсещ леговище от Ирак, който също е в същия хотел, само че не пожела да бъде назван, сподели: „ Руанда не е в сигурност и търсещите леговище пристигнаха в Обединеното кралство за повече сигурност. “

„ Никой не желае да отиде в Руанда “, споделя той, добавяйки, че „ може би това щеше да спре лодките само че държавното управление не знае, тъй като толкоз доста хора страдат в личните си страни ".

Докато се върнаха в хотела си, към момента има неустановеност по отношение на бъдещето им и дали ще им бъде разрешено да останат в Обединеното кралство.

Но всички те се съгласиха, че в този момент се усещат по-сигурни, че няма да бъдат качени на самолети за Руанда.

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР