Сега чета, че ме определят за кибертерорист, а години работим

...
Сега чета, че ме определят за кибертерорист, а години работим
Коментари Харесай

Собственикът на Тад груп недоумява защо го определят за кибертерорист

Сега чета, че ме дефинират за кибертерорист , а години работим за сигурността на страната , неразбираемо ми е за какво, по какъв метод и в какво съм упрекнат , разяснява пред БТВ от Канада притежателят на компанията " ТАД Груп " Иван Тодоров.

Тодоров е изумен, че има интернационална заповед за арест поради хакерската атака против Национална агенция за приходите . Той изясни, че е в Канада на среща на верига заведения за хранене , които ръководи в България, като тази среща е годишна и предстои на санкция от 5 хиляди $, в случай че не участва. Билетите му са са купени преди два месеца и по думите му, може да го удостовери.

Спазвали сме всички правила за предпазване на персонални данни , до ден-днешен ги съблюдаваме, това не ме тормози, добави Тодоров.

Той разяснява, че в никакъв случай не е подбуждал Кристиян Бойков да нападна системи с бази данни и уточни, че няма за какво да го прави . Тодоров изясни, че е ангажиран човек, стои единствено няколко часа в седмицата в офиса и не може да разяснява изказванията и обвиняванията за Национална агенция за приходите .

По думите му, компанията няма система за надзор над онлайн интензивността на чиновниците и не са " пъдари ", имат политика за съблюдаване и има вяра, че чиновниците го вършат .

Тодоров съобщи, че се прибира идната седмица и незабавно ще се яви пред институциите в помощ на следствието и да разбере какво се случва.

Той е наясно, че може да бъде арестуван още на летището, само че няма от какво да се опасява и се надява се на поддръжка както на обществото, по този начин и на страната .

" Ние сме жертви ", разяснява и пред НоваТВ Иван Тодоров.
 500 000 имейла и пароли разкрили в компютрите на
500 000 имейла и пароли разкрили в компютрите на " Тад груп "

Отваряне са и пощи на жители

Вчера стана ясно, че няма да се наложи 4 млн.души да си сменят персоналните карти след хакерската атака против Национална агенция за приходите.

Преди това юристът на Кристиян Георги Стефанов прикани да не бъдат намесвани в политиката.

ГДБОП влезе във компания, в която работи упрекнатият за хакерската офанзива. В ареста е комерсиалния шеф на " Тад груп " Георги Янков, арестуван през вчерашния ден с интервенцията на ГДБОП във компанията . Другият шеф Иван Тодоров е в Канада на планувано пътешестване още преди година.

От прокуратурата обявиха, че нямат подозрение, че Кристиян Бойков е виновен за офанзивата против Национална агенция за приходите.
 Обвиниха и притежателя на компанията, свързвана с хакерската офанзива против Национална агенция за приходите
Обвиниха и притежателя на компанията, свързвана с хакерската офанзива против Национална агенция за приходите

С обвинявания се снабдиха и Кристиян и работодателят му
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР