Седмото издание на Vivacom Регионален грант събра общо 299 иновативни

...
Седмото издание на Vivacom Регионален грант събра общо 299 иновативни
Коментари Харесай

Vivacom Регионален грант събра иновативни проекти с фокус върху образованието и опазването на околната среда

Седмото издание на Vivacom Регионален грант събра общо 299 новаторски плана, свързани с възстановяване на средата на живот и развиването на локалните общности с фокус върху образованието и опазването на околната среда.

Получените кандидатури са от 26 области, като доминиращ е броят на предложенията, пристигнали от градовете. А броят на всички присъединилите се организации е 264, като няколко от тях да взели участие с повече от 1 план.

За първа година Програмата има авансово избран фокус – обучение и запазване на околната среда, и приема кандидатури, които въвличат локалната общественост и вземат решение настоящ проблем за нея в тези две посоки.

Преобладаващата част от плановете предлага решения за повишение на знанията и прочувствено ангажиране на деца и възпитаници с проблемите на екологията, за възпитаване на позитивно отношение към запазване на природата, за привличане на обществеността за присъединяване в взаимни природозащитни действия, за извеждане от обществената изолираност и насърчаване на уменията на млади и възрастни хора посредством присъединяване в разнообразни просветителни начинания, за повишение на културата на доброволчество и функционалната просветеност, за обогатяване на културния пейзаж в дребните обитаеми места и поддръжка на настоящите читалищни и общински културни дейци.

Целта на Програмата е да подтиква гражданските организации да развиват своите райони, в дребните и огромни обитаеми места, посредством безплатна финансова поддръжка (грант). Общата стойност на фонда в седмото издание на Vivacom Регионален грант е 60 000 лева Като един план може да получи финансиране до 5 000 лева, а продължителността му следва да бъде до 1 година.

Победителите в седмото издание на Програмата ще бъдат определени от 6-членно жури в състав: Веселка Вуткова, шеф „ Корпоративни комуникации” във Vivacom, Ива Дойчинова, публицист и деятел за цивилен дела, Иван Кънчев, съосновател на Сдружение „ Българска история “, Райко Байчев, публицист в онлайн медията Actualno.com, Надя Шабани, шеф на Български център за нестопанско право и най-новия член в журито – Симона Стилиянова, съосновател на „ Основа “ и създател на Zero Waste Sofia.

А трите съществени критерия за плановете са да бъдат с фoĸyc въpxy oбpaзoвaниe или oпaзвaнe нa oĸoлнaтa cpeдa, да въвличат локалната общественост и реализацията на самодейността да взема решение настоящ проблем в обитаемото място.

Vivacom Регионален грант се реализира в партньорство с Български център за нестопанско право.

Повече информация за Регионалния грант ще намерите.
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР