Седмото издание на състезанието Асеновградски баири, което ще се проведе

...
Седмото издание на състезанието Асеновградски баири, което ще се проведе
Коментари Харесай

Планинско колоездене и планинско бягане са включени в състезанието Асеновградски баири

Седмото издание на надпреварата " Асеновградски баири " , което ще се организира на 7 и 8 май, включва дисциплините планинско колоездене и планинско тичане .

Най-дългата отдалеченост е 45 км за колоездачите и 40 километра - за бегачите. Това оповестиха уредниците от дирекция " Туризъм " към община Асеновград. От там прецизират, че събитието е с формат на фестивал, организира се в два дни – по един за тичане и колоездене, с детски стартове и за двете дисциплини.

Надпреварата за най-малките ще се състои в централната част на града, откакто бъдат изпратени огромните от старт-финала към планината. За децата ще бъдат обезпечени както медали, по този начин лотария с доста награди и лакомства. 
 
Новото за тази година е категорията електрически колела , като в границите на самото съревнование всеки искащ  ще може да си вземе чартърен след предварителна поръчка. На пунктове, по трасето, на старт-финала, грижата за комфорта на състезателите и положителното им въодушевление ще се  грижат десетки доброволци. Трасетата ще преминат през разнообразни, забавни и емблематични сектори като манастира " Св. Петка Мулдавска ", предпазеното Родопско лале, връх Анатемата (с легенда за проклятие), през старта на парапланеристите в Добростан, през находище на неповторимото и предпазено в международен мащаб цвете Хаберлея, през резервата Червената стена, през красиви панорами, стръмни баири, зашумени дерета, клокочещи потоци.

По трасето ще бъде и занимателно, и вкусно, защото на избрани места ще има " бирена миля " , рок концерт, домашна баница, обичайните за Асеновград станимашки сърмички, дегустация на вино, допълват уредниците. 

Трасето е в съгласие с Държавно горско стопанство и са взети всички ограничения да не се излиза от пътеката и да не се нарушава неприкосновеността на флората и фауната на територията на резервата. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР