Седмокласникът Никола Кацарски е носител на престижни награди от наши

...
Седмокласникът Никола Кацарски е носител на престижни награди от наши
Коментари Харесай

След гласа на Валя Балканска: Рисунка на българче ще полети в Космоса

Седмокласникът Никола Кацарски е притежател на влиятелни награди от наши и интернационалните състезания по изобразяване. Най-сладка е последната му победа, тъй като премията е необикновена. Никола освен че е измежду 14-те призьори от целия свят на Европейската галактическа асоциация, само че картината му, която също е необикновена, ще бъде показана не в изложба, а в далечния Космос. 

" То не е тъкмо рисунка, а приложно изкуство, с пластене на вълна, с жива вълна е изобразен пейзаж с овце, слънчогледи, с топли цветове ", разяснява момчето пред.

Най-добрите картини, в това число паното на Никола, няма да доближат в дословния смисъл до екипажа на Международната галактическа станция, за който са предопределени, а по електронен път.

" Датският астронавт Андреас Моргенсен ще разпечата и подпише моята творба и ще й направи фотосесия по какъв начин лети в Космоса ", споделя момчето.

Андреас Моргенсен е командирът на шестмесечната задача на станцията.  " Главна цел беше нашите произведения да дадат на астронавтите, които са надалеч от земята, едно топло възприятие, чувство, че не са чак толкоз надалеч от своя дом, че не са сами, и ние да им покажем, че ги поддържаме ", споделя Никола.

Заедно със своята сестра близначка Марина, която пък печели фотоконкурси, Никола е в топ 10 на най-даровитите деца в света съгласно годишна ранглиста на учебно заведение по изкуствата в Бангладеш.

Най-горда от достиженията е майка им, която ги отглежда сама. Парадоксът е, че те не попадат в полезрението на страната за стимулиране на гении заради възрастта си. Наредбата обгръща възпитаници сред 8 и 12 клас.  " Трудно е, просто е доста мъчно да си до такива деца, които носят заложба и гений, тъй като с изключение на горделивост това е едно високо условие към родителя да може да развива този гений ", споделя майката на децата Анелия Костова.

Никола написа и стихове. Като всеки дребен магьосник има вяра, че четката и думите ще създадат света по-добър. Затова не обича черния цвят .

" Мечтая децата навсякъде по земята без дрязги, войни да порастват, да има и всяко и мама, и баща и хляба насъщ. Амин ", споделя момчето.

А до момента в който чакат фотосесията от Международната галактическа станция с рисунката на Никола в Космоса, близнаците схващат, че са отличени в следващи състезания.

 

 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР