Седмият пакет от санкции срещу Москва ще бъде невероятно трудно

...
Седмият пакет от санкции срещу Москва ще бъде невероятно трудно
Коментари Харесай

Дипломат от ЕС: Достигаме предела си със санкциите срещу Русия

Седмият пакет от наказания против Москва ще бъде необикновено мъчно изпълним <...> Много близо сме до достигането на нашия лимит...Щом има сходна неразбория с съветския нефт, представете си тогава каква ще бъде обстановката с предлагането за възбрана на [руския] газ “, разяснява дипломатическият източник, чието име не се почочва.

Той също по този начин акцентира, че страните-членки на Европейски Съюз „ даже направиха крачка обратно “ на последната среща, макар известния прогрес в договарянията с Унгария за унищожаване на ветото върху предлагането за налагане на ембарго върху вноса на нефт от Русия.

По-рано Върховният представител на Европейски Съюз по външната политика и въпросите за сигурността Жозеп Борел даде обещание, че Брюксел ще продължи да оказва санкционен напън върху Русия, само че призна, че външните министри на Общността в понеделник даже не са се пробвали да намерят компромис по шестия пакет наказания против Русия. Според него утвърждението на този нов пакет от наказания е въпрос на седмици.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР