Седмицата завърши с поредната човешка трагедия край София. 18 трупа

...
Седмицата завърши с поредната човешка трагедия край София. 18 трупа
Коментари Харесай

Посланикът на Афганистан ексклузивно пред bTV за трагедията с камиона ковчег


Седмицата приключи с следващата човешка покруса край София. 18 натрупа на задушили се хора в български камион ковчег на трафиканти на хора. Жертвите са от Афганистан, страна, която от лятото на 2021 година още веднъж е под контрола на придвижването " Талибани ". Владислава Тричкова се срещна с един от първите хора, позволени до болничното заведение. Това е посланикът на Афганистан у нас Мохаммад Сайфи.

- Здравейте. Благодаря ви, че ни приехте в посолството на Афганистан. Нека стартираме първо с нещастието. Вчера сте се видели с част от потърпевшите. Как са те?

- Благодаря Ви за това, че ни давате опция да приказваме за това през вашата телевизия. Позволете ми да благодаря и на държавното управление изключително на министерствата на вътрешните работи и опазването на здравето. Вчера аз персонално посетих Военномедицинска академия. Видях се с осемте индивида, които са настанени там. Някои от тях бяха още в потрес, имаше и в безсъзнание, само че прогнозите са, че може би напълно скоро ще могат да бъдат изписани. Вчера там се видях и с едно момче, което пристигна в схващане безусловно пред нас. Не знаеше къде е и какво се случва. Аз му споделих да е спокоен. Аз му споделих: В Европа си, в България си. Спокойно, никой няма да те унижава, да те гони, това е естествена страна, виж по какъв начин се грижат за теб, ти си в болница. И той без да приказва единствено се разплака.

- Разказаха ли ви нещо за самата организация, за самия случай, за последния час от пътя им ?

- Да, описаха ми. Те са тръгнали към 7 сутринта. Тези тайници били доста дребни, доста тесни. Но им споделили, че трябвало да са доста кротки и да потърпят. Пътят не бил един час, както им споделили. След 7-8 часа те продължавали да пътуват. Дълго време им липсвал О2, вода и доста хора са починали.

- Закъде са пътували?

- Знаете, маршрутът е Иран, Турция, България, Сърбия, Западна Европа. Всички емигранти желаят да отидат в Западна Европа. Там желаят да си намерят почтена работа. Да могат да учат. Те всички са млади. Вчера видях по листата. Те са от 15-годишни до 25. Това са напълно младежи.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР