Седмицата за висша мода в Париж започна и едно от

...
Седмицата за висша мода в Париж започна и едно от
Коментари Харесай

Висша мода от Dior – в преследване на щастието

Седмицата за висша мода в Париж стартира и едно от първите ревюта беше това на Dior . След като последните два пъти haute couture сбирката на стилната къща беше представяна посредством късометражни филми, в този момент беше показана посредством обичайно ревю и звездни посетители на първите редове, а измежду тях се открояваха, Кара Делевин, Дженифър Лорънс, Джесика Частейн и Флорънс Пю.

Сред моделите, облечени в приказните тоалети още веднъж се открои българката, която единствено преди броени седмици беше част от шоуто на Dior и в Атина.
               

Мария Грация Кюри още веднъж сплоти модата с изкуството и неслучайно беше избрала за локация музея „ Роден “ в Париж, а за сценографията се беше доверила на френския образен актьор Ева Жоспен, която беше „ обхванала “ пространството с изключителни цветни пана.
               

Завръщането към нормалността въодушевява Кюри да се завърне към основите на модата, ръчната направа и работата с тези материи, които галят кожата – ефирни, меки и нежни. Играта на текстури, която дизайнерката основава, се усеща както при коприната, по този начин и при класическия туид, само че основната роля е поверена на бродериите, основани в ателиетата на именитата мода къща. „ Мисля, че към хората, работещи още веднъж към масите в нашите ателиета, се носеше друга и невероятна сила, до момента в който работеха по тази сбирка “, споделя Мария Грация Кюри.

Тя не изневерява на главните кодове, заложени от мосю Кристиан Диор, и по този начин, както той е желал да подари вяра и хубост на хората след Втората международна война, Кюри влага цялото си ентусиазъм, с цел да покаже, че стилната промишленост се възражда след месеците на ограничавания. Затова в тази сбирка haute couture fall 2021 виждаме повече традиция, повече женственост, повече.



 

 

 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР