Седмицата за кралските фамилии на Европа започна с тъжно събитие

...
Седмицата за кралските фамилии на Европа започна с тъжно събитие
Коментари Харесай

Кой присъства на погребението на последния гръцки крал

Седмицата за кралските семейства на Европа стартира с тъжно събитие - на 16 януари беше заровен последния гръцки крал Константинос Втори, който умря шест дни по-рано на 82-годишна възраст.
 Принц Уилям, Кейт Мидълтън, погребението на последния гръцки крал Константинос и идването им в Гърция
Тъжното събитие, което Уилям и Кейт ще уважат

Принцът и принцесата са в Гърция

Свален от власт с боен прелом през 1967 година, Константинос живее в заточение през огромна част от живота си след това, а погребението му в православната митрополитска катедрала в Атина е частна, а не държавна гала - Гърция е република от 1973 година

Това обаче не направи тъжното събитие по-малко тържествено, тъй като последният гръцки крал е сходен с доста от монархическите семейства на Европа. Очакваше се в Атина да участват принц Уилям, който е негов кръщелник, и брачната половинка му Кейт Мидълтън. Това обаче не се случи.
 Принцеса Ан

Принцеса Ан

Вероятно поради натоварения им график съгласно Hello, двамата не дойдоха в Гърция. За сметка на това техни представители бяха принцеса Ан - сестрата на крал Чарлз, който е втори братовчед на Константинос, и брачният партньор й.
 Кралица София и крал Хуан-Карлос Втори

Кралица София и крал Хуан-Карлос Втори

Забележително беше и наличието на испанското кралско семейство. Крал Фелипе и кралица Летисия дойдоха преди дни в Атина (на заглавната снимка), само че с тях беше и майката на Фелипе - предходната кралица София, която е сестра на Константинос. Присъства и последният български цар Симеон Втори.
 Кралица Маргрете (вдясно)

Кралица Маргрете (вдясно)

Нямаше по какъв начин в Гърция да не е и единствената актуалната кралица в Европа - Маргрете Датска, която е сестра на вдовицата на Константинос Ан-Мари. Тя беше там със сина си - престолонаследникът принц Фредерик.
 Принц Алберт на Монако изрича съболезнования на принц Павлос

Принц Алберт на Монако изрича съболезнования на принц Павлос

Всички скандинавски кралски фамилии също бяха в Атина - крал Карл-Густав от Швеция, престолонаследник принц Хаакон и брачната половинка му от Норвегия, както и холандските, и белгийските крал и кралица.
 Снимка 602623

Крал Константинос Втори е заровен в кралската гробница Татой край Атина. От свалянето си от престола през 1967 година до 2010 година той живееше в Лондон, преди да се завърне в родната си Гърция. В момента глава на гръцкото кралско семейство в заточение е синът му принц Павлос.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР