Седмицата на модата в Милано продължава от четвъртък под сянката

...
Седмицата на модата в Милано продължава от четвъртък под сянката
Коментари Харесай

Седмицата на модата в Милано преминава под сянката на руската атака срещу Украйна

Седмицата на модата в Милано продължава от четвъртък под сянката на съветското навлизане в Украйна и вероятните стопански последствия, откакто Западът се насочва към по-тежки наказания, заяви Асошиейтед прес.

Ръководителят на италианския фешън съвет сподели, че износът на първокласни артикули в Русия за над един милиард евро може да бъде изложен на риск, макар че съветските клиенти се завръщат в Милано за пръв път от началото на пандемията благодарение на съглашението държавното управление да признава имунизирането с съветската " Спутник V " за пътуващите по работа.

" Ако нещата продължат по този метод, ще има вреди ", сподели пред Асошиейтед прес Карло Капаса, президент на Италианската национална фешън камара . " Но в този момент не е моментът да се мисли за икономическите последствия, а за вредите, които човек си нанася ".

Дори и на подиума да не е видно, нашествието върви на назад във времето, до момента в който светът на модата прави ревюта и осъзнава за следващ пък, че светът може да се промени за момент. Точно преди две години, по време на прегледа на стилната седмица през февруари, край Милано бе регистриран първият случай на Запад на локално популяризирания ковид.

" Излизаме от пандемията. Не желая да мисля за европейска война. Стига ни към този момент ", сподели Ариана Касадеи, трето потомство от фамилия производители на обувки от Емилия-Романя.

В четвъртък в Милано " Прада " сподели прагматизъм на подиума. Топове с презрамки са шлагерът за идната зима и бележат втората година от креативното партньорство на Миуча Прада и Раф Симънс .

Полата на сезона е трипластова и смесва кожа, плетива, кадифе и воал, от време на време украсени с пайети и кристали. Саката са с дамски кройки, без закопчаване и се комбинират с плисирани вълнени поли - полъх от 50-те години на предишния век.
 Прада Милано Gulliver/Getty Images
Според Симънс сбирката отразява " революционните моменти от историята на " Прада ". В бележките към шоуто Прада написа, че " сбирката е за историята на дамите, историята на хората, а не за историята на модата ".
 
Нищо тъкмо не споделя по-красноречиво " Оставете ги да хапват торта " от шоу на подиум,  който прилича декора на европейски замък от някой минал век. Точно такава беше и богатата на брокат и кадифе сбирка на Джеръми Скот за " Москино ".

Скот пусна модел с мотото " Позлатени без виновност " и постави рамки към бедрата. Но отвън шапките с форма на лампа, канделабри и кафез за птици, сбирката съдържа и дневни костюми в ярки десени, имитиращи ориенталски килими, както и дребни всекидневни рокли с красиви елементи.

Дизайнерът сподели и черна вечерна рокля с деколте и ръкавици, показана от Бела Хадид.

Джиджи Хадид мина пред публиката с вечерна рокля от златисто ламе.

Скот се поклони пред публиката, облечен като астронавт и по този начин закри шоуто, което бе намерено под звуците на музиката от " Космическа авантюра ".
Като знак, че пандемията най-малко малко отстъпва, " Емпорио Армани " резервира стотици места на два от спектаклите си за чиновници, откакто получи позволение за цялостна претовареност на залите.

Младежката линия на Джорджо Армани комбинира дамско и мъжко облекло, откакто стилната къща отсрочи представянето на сбирката мъжка мода през януари поради растежа на случаите на Ковид-19. геометричните претекстове преобладават и в двете сбирки. При мъжките модели нюанси на сивото контрастират с розово, коралово, морско-зелено и алено и синьо при дамските.

Дамите на Армани залагат на поли със сака, на меки панталони от кадифе с дръзки модели копринени блузи. мъжете носят меки якета, пристегнати в кръста и комбинират с бейзболни шапки и небрежно-елегантни панталони.
 Армани Gulliver/Getty Images
" Макс Мара " предлага трагични силуети за студеното време през идната зима. Геометрични претекстове преобладават в сбирката. Тесните корсажи отстъпват на необятни поли. Панталоните са с необятни крачоли и маншети.
 мода Милано Gulliver/Getty Images
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР