Седмица след затварянето на една от най-големите технологични сделки -

...
Седмица след затварянето на една от най-големите технологични сделки -
Коментари Харесай

Broadcom вече съкращава служители на VMware

Седмица след затварянето на една от най-големите софтуерни покупко-продажби - придобиването на VMware от Broadcom за 69 милиарда $, към този момент са факт и първите съкращения в общата компания, написа Business Insider.

Темата е значима и у нас, защото и VMware, и Broadcom имат огромни офиси, в които работят стотици експерти.

Не сте измежду определените

" Като част от планирането на интеграцията и след оценка на организационните потребности, идентифицирахме функциите, нужни в общата компания. Съжаляваме да Ви съобщим, че Вашата позиция ще бъде отстранена и трудовите Ви правни отношения ще бъдат прекъснати ", гласи имейл, който съкратени чиновници на VMware са получили.
 VMware към този момент е част от Broadcom
Един от най-големите български IT работодатели към този момент има нов притежател

Преговорите с регулаторите към договорката се проточиха година и половина

Към момента мащабите на оптимизацията остават неразбираеми, не е известно и кои са засегнатите посоки.

Не е изненада

Съкращенията след огромни придобивания са честа процедура, като в тази ситуация на Broadcom и VMware извънредно дългото и трудно минаване на договорката през регулаторите по света даде и задоволително време, с цел да може купувачът да оповести проектите си.

Още през август се заприказва за освобождение на чиновници с нетехнически функционалности и разбиране на по-гъвкава и не толкоз строго йерархична конструкция.

През септември работещи във VMware бяха известени, че ще имат три благоприятни условия - нов контракт с Broadcom, срочна претовареност през преходния интервал или освобождение с обезщетение.

А в България?

Към момента български чиновници на VMware не са получавали сходни имейли за преустановяване на трудовите връзки, научи Money.bg от свои източници. В офиса на компанията у нас чакат скоро да получат изясненост какви промени ще дойдат след придобиването.

Той е измежду значимите местоположения на VMware за развойна активност, а също така със своите към 2000 чиновници прави компанията един от най-големите български IT работодатели.
 VMware: Центърът ни в София е същински гръбнак, разработчиците са основен приоритет
Най-голямата IT компания в България е в навечерието на промени - какво е бъдещето на офиса й у нас?

Въпреки геополитическите проблеми, България има мощни начинания в региона на дигитализацията, счита районният шеф на компанията Мирко Ледич

Broadcom също има наличие у нас - в София, Пловдив и Варна. Тя също развива софтуерни разработки в България, като за нея тук работят 181 души.

" Разработчиците постоянно ще са в основата, ще са основен приоритет - постоянно са били и ще продължат да бъдат ", разяснява преди две седмици пред Money.bg районният шеф на VMware за Средна Европа Мирко Ледич.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР