Седмица след като Франция беше разтърсена от безредици, предизвикани от

...
Седмица след като Франция беше разтърсена от безредици, предизвикани от
Коментари Харесай

Протест срещу полицейското насилие в Париж бе забранен

Седмица откакто Франция беше разтърсена от вълнения, провокирани от убийството на младеж в предградие на френската столица, полицията в Париж забрани планувания за през днешния ден митинг против насилието от страна на силите на реда, съобщи Ройтерс. 

Говорител на полицейското ръководство в Париж съобщи, че плануваната проява на Площада на Републиката е била неразрешена поради опасности за публичния ред.

Някои политици, измежду които и президентът Еманюел Макрон, и френските управляващи отхвърлят институционалния расизъм в правоприлагащите органи на страната, само че след застрелването на Наел М. обаче те бяха подложени на напън от страна на правозащитни групи.

Днешният митинг беше проведен от фамилията на Адама Траоре, негър французин, който умря в полицейски арест при условия, сходни на убийството на Джордж Флойд в Съединени американски щати. 

Демонстрацията обаче бе неразрешена поради нараснал риск за публичния ред и сигурност единствено няколко дни откакто Франция беше разтърсена от протести из цялата страна.

Срещу служителя на реда, който съгласно прокурорите е признал, че е стрелял смъртоносно по Наел, се води публично следствие за ликвидиране. Адвокатът му е декларирал, че служителят на реда се е прицелил в крайници на водача, само че е бил блъснат, когато колата е потеглила, което го е предиздвикало да стреля към гърдите му, и не е имал желание да убива младежа.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР