Седемкратният световен шампион по мотоциклетизъм Валентино Роси (Италия) с Ямаха

...
Седемкратният световен шампион по мотоциклетизъм Валентино Роси (Италия) с Ямаха
Коментари Харесай

Легендарен пилот се оттегля

Седемкратният международен първенец по мотоциклетизъм Валентино Роси (Италия) с Ямаха съобщи, че може да продължи кариерата си, макар че преди време обмисляше да се отдръпна от спорта след края на сезон 2020.

Италианецът сподели, че е трансформирал мнението си поради пандемията от ковид.

"Трудно беше да не отпътува за първия старт за сезона ", разяснява Роси пред "Скай Италия ".

"Преди самото пътешестване за Катар бяхме известени, че надпреварата няма да се състои. Всичко се обърка. Сега би трябвало да разберем по кое време ще бъде допустимо да се върнем на пистата. Изглежда, че дълго време, евентуално до юни, ще бъде мъчно да се провеждат събития с присъединяване на огромен брой хора. Това беше в основата и на отлагането на Европейското състезание по футбол. Надявах се да реша казуса по отношение на бъдещето си след първата част на сезона, само че в този момент всичко се промени. Мисля да вземам участие в няколко надпревари, с цел да се опитам да схвана до каква степен съм конкурентен, след което ще взема решение ", добави италианската легенда.

Роси се състезава в MotoGP от 2000 година. Италианецът е седемкратен международен първенец, което е втори най-хубав индикатор в историята на мотоциклетния спорт.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР