Седемкратният шампион Австралия е първият финалист в тазгодишното издание на

...
Седемкратният шампион Австралия е първият финалист в тазгодишното издание на
Коментари Харесай

Австралия се класира за финала на отборния турнир по тенис за жени Били Джийн Къп

Седемкратният първенец Австралия е първият финалист в тазгодишното издание на шампионата " Били Джийн Къп ", който от няколко сезона размени неофициалното международно отборно състезание по тенис за дами " Фед Къп ". В английския град Глазгоу австралийките победиха с 2:1 Англия и ще се борят за осми трофей в историята си. В първия сингъл Сторм Сандърс победи Хедър Уотсън с 6:4, 7:6(3), след което 98-ата в международната класация Хариет Дарт сензационно завоюва против Айла Томлянович със 7:6(3), 6:2 и изравни.

" Наистина съм разочарована, че не можах да реализира резултата, който желаех през днешния ден за тима, само че дадох всичко от себе си. Все отново беше добър мач ", разяснява Уотсън след дуела.

В решаващия мач на двойки Саманта Стосър и Сандърс надвиха трагично над Алиша Барнет и Оливия Никълс със 7:6(1), 6:7(5), 10:6 за 2:10 часа.

В третия сет австралийките поведоха с 6:3, след което британките изравниха. Последваха четири следващи точки за Стосър и Сандърс, с които те затвориха мача и се класираха за дуела за трофея.

На финала Австралия ще играе с спечелилия от късния полуфинал сред Швейцария и Чехия.

Англия пък не съумя да стигне до първи край в шампионата от 1981 година.

Гледайте спорт на MAX с всички най-вълнуващи тенис дуели от ATP Masters 1000, ATP 500 и ATP 250, ATP CUP, ATP Finals и Next Gen, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР