Седемдесет хиляди туристи от чужбина се очаква да пристигнат в

...
Седемдесет хиляди туристи от чужбина се очаква да пристигнат в
Коментари Харесай

Очакваме 70 000 чуждестранни туристи у нас за празниците

Седемдесет хиляди туристи от чужбина се чака да дойдат в България до дни, с цел да посрещнат Коледа и Нова година. Иначе за декември у нас общата численост на непознатите туристи ще приближи към 500 000 души, каза пред БНР Румен Драганов, шеф на Института за разбори и прогнози на осведомителната среда в туризма.

Въпреки натрупването на доста и следващи почивни дни, най-предпочитани за празниците са тридневните ваучери с две нощувки.Планинските ни курорти ще бъдат цялостни на 100%.

Очакват се 60% български туристи в зимните курорти

Най-добрите дестинации за посрещане на празниците в края на годината у нас към този момент са разпродадени. По-добрите от тях са резервирани още от предходната година, като са непокътнати съответни стаи, маси в ресторанта и даже е уговорено празничното меню, сподели Румен Драганов.

 Лъки Банско
Драганов изясни за какво не би трябвало да се гордеем, когато забележим името на България на челни позиции в интернационалните ранглисти за преференциални туристически дестинации. Според него, колкото по-назад сме в една такава ранглиста, толкоз по-платежоспособни туристи ще привличаме, които ще обръщат повече внимание на българската просвета и история.

Смисълът на туризма е да сътвори работни места и да усъвършенства локалните стопански системи, посочи Драганов. 
Източник: pariteni.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР