Седем заподозрени за смъртоносната атака в Истанбул са арестувани в

...
Седем заподозрени за смъртоносната атака в Истанбул са арестувани в
Коментари Харесай

7 заподозрени за атентата в Истанбул арестувани у нас

Седем обвинени за смъртоносната офанзива в Истанбул са задържани в България.

Сред арестуваните са трима души с молдовско поданство и един мъж от арабски генезис. Един от тях е Амран Абдулрами – дясната ръка на търсения от Интерпол Билал Хасан. Това оповестява NOVA.
Акцията е извършена при цялостна секретност.
Заподозрените са арестувани още при започване на седмицата в хотел в покрайнините на София. Били са невъоръжени, допълват от „ 24 часа “.
Днес прокуратурата е поискала непрекъснат арест за четирима души, сподели за Българска телеграфна агенция Сийка Милева, говорителка на основния прокурор. И уточни, че задържаните у нас са имали по-скоро логистична активност след осъществяването на атентата. В настояването за задържане на лицата от страна на прокуратурата на Република Турция се съдържат данни от разследващата работа Разузнавателна служба на Турция. А точно че Амран Абдулрами и Билал Хасан и група терористи имат желанието да осъществят повторени атентати, както в Турция, по този начин и в страна от Европейски Съюз.
Според bTV Амран Абдулрами е бил претрупан от Билал Хасан да избере на територията на България
една от три авансово подбрани компании,
за които било проучено, че транспортират мигранти.

Абулрами е избрал и наел група от молдовски лица, които с три микробуса, регистрирани на компания „ бушон “, чийто притежател се намира в дунавски град в България осъществявали транспорт от вида „ инцидентен транспорт “ от Турция през България за Молдова и превозвала малък текстил.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР