Седем закона за добър живот. Андрей Курпатов, психотерапевт, писател и

...
Седем закона за добър живот. Андрей Курпатов, психотерапевт, писател и
Коментари Харесай

Седем закона за добър живот – можете да промените само бъдещето

Седем закона за добър живот. Андрей Курпатов, психотерапевт, публицист и колумнист, дефинира златните правила за добър живот.

1.Никога не прехвърляйте отговорността за това, което се случва в живота ви, на някой различен
Разбирам, че има непрекъснато прелъщение да обвинявате някой различен, това може би е най-лесният метод да оправдаете себе си.

Вярно е, че няма да си помогнете, в случай че не приемете, че сами сте създател на всичките си неуспехи и основател на всичките си триумфи.

2.Приемете обстоятелството, че не можете да измененията предишното – всичко е завършило
Можете да измененията единствено бъдещето и това зависи от това, което вършиме в този момент. Трябва да извършите всичко допустимо, в случай че желаете да имате красиво бъдеще.

3.Откажете се от илюзията, че можете да измененията другите
Подсъзнателно всички имаме онази наивна заблуда, че можем да променим някого. В резултат на това страдаме, тъй като не можем да го създадем.

Само събитията могат да трансформират хората – всичко останало е единствено усещане за заблуда. Позволете на другите да бъдат разнообразни, да бъдат това, което са. В един миг може даже да започнете да им се възхищавате.

4.Хората имат потребност от нас, когато сме мощни
Не сте необходим на никого, когато сте слаб, изтощен, страдате или сте трагичен. Ако хората ви споделят, че ви обичат, когато сте слаби, знайте, че лъжат. Не се поддавайте на сходни неистини. Просто се пробвайте да измененията настроението си.

5.Всички наши дейности имат последици
Всъщност постоянно имаме избор – не какво ще вършим, а какъв ще бъде резултатът от нашите дейности. Затова постоянно мислете за следствията. Така че в живота ви ще се случват по-малко глупави неща.

6.Работете върху това, което в действителност е значимо за вас
Ако се чудите какъв е смисълът на живота, евентуално сте малко потиснати. Най-важно е не „ смисълът на живота “, а чувството, че живеете живота свястно.

Правете това, което смятате за значимо. Не забравяйте да си напомняте за това понякога. Не просто следвайте сляпо триумфа, тъй като всеки към вас го прави. Ако просто вършиме това, което смятате за значимо, триумфът ви е обезпечен.

Вижте още: Чай от анасон – изглажда бръчките, петната и белезите

7.Не губете време и сила за тези, които не ги е грижа за вас, или тези, които не ви обичат
В този свят има доста хора, които ви харесват и биха се радвали да бъдат с вас. Просто не бъдете затворен и песимистичен човек. Повярвайте ми – откритостта и добротата ще ви оказват помощ да получите всички богатства.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР