Седем вида дрога на стойност 950 хил. Лева са иззети

...
Седем вида дрога на стойност 950 хил. Лева са иззети
Коментари Харесай

Наркотици за близо милион са иззети след спецоперация край София

Седем типа дрога на стойност 950 хиляди Лева са конфискувани при спецоперация на Столична дирекция на вътрешните работи в  база в село Герман. Разпространението на опиатите се е осъществявало посредством Tелеграм група. Базата в селото е употребена за наркопроизводство и хранилище за разпространяване. В нея е открита пресоваща машина и вещества за произвеждане на амфетамин. Арестувани са седем души.

Според Любомир Николов от Столична дирекция на вътрешните работи, откакто дадения клиент съобщи съответно количество наркотични субстанции, той следва да го заплати чрез електронна валута, като най-често това се е случвало с биткойни. Клиентът е трябвало и да снима разписката, с която удостоверява заплащането на дилъра. Впоследствие диларът отива и оставя на избраното от него място наркотичното вещество, като фотографира точното място. По този метод се разрушава връзката сред клиент и дилър, сподели още Николов. В базата е открита и машина за пресоване на амфетамин, както и оръжия.
Около 20 кг марихуана, един кг. кокаин, четири кг. амфетамин, един кг. метаамфетамин, четири кг. Хашиш и 3 кг кокаин. В подземно помещение установихме два картечни револвера, един калашников и два бойни револвера и две бойни гранати.
Любомир Николов, Столична дирекция на вътрешните работи

Според основния секретар на Министерство на вътрешните работи Живко Коцев става дума за добре структурирана незаконна група. 

По време на операцията са задържани седем  души, като четирима от тях са привлечени за обвинени, а останалите са в подготовка по привличане към наказателна отговорност.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР