Седем училища във Варна ще обновят спортните си бази през

...
Седем училища във Варна ще обновят спортните си бази през
Коментари Харесай

Ремонтират салони и спортни площадки в 7 варненски училища

Седем учебни заведения във Варна ще обновят спортните си бази през идващите три години. За ремонтите са отпуснати 1,4 млн. лева по стратегия на Министерство на образованиетои науката, заяви заместник-кметът на морския град Павел Попов.

С близо 600 хиляди лв. ще бъде освежен физкултурният салон на ОУ „ Черноризец Храбър “.

В СУ „ Гео Милев “ ще се построи нова спортна площадка за баскетбол на стойност 141000 лв.. В НУ „ Васил Левски “ ще се извърши главен ремонт на в този момент съществуващите спортни площадки. От Министерството на образованието са обезпечени 40000 лв., а 11хил. лв. е съфинансирането от бюджета на учебното заведение.

За откритата спортна база в Професионалната гимназия по горско стопанство и дървообработване „ Николай Хайтов “ са обезпечени 200000 лв.. Училището ще обезпечи съфинансиране в размер на 433 хиляди лв..

197хил. лв. ще получи за откритите си спортни стадиони ІV ЕГ „ Фредерик Жолио-Кюри “.

Професионалната техническа гимназия и Професионалната гимназия по електротехника ще извършат съществени поправки на спортните си площадки със средства надлежно 100 хиляди и 117хил. лв..

Още четири учебни заведения биха могли да получат финансиране в общ размер на над 3 милиона лв., в случай че бъдат утвърдени на идващ стадий от програмата на МОН. Това са ОУ „ Патриарх Евтимий “, ОУ „ Добри Войников “, ОУ „ Ангел Кънчев “ в град Варна и ОУ „ Христо Смирненски “ в село Тополи.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР