Седем пълнометражни и десет късометражни филми участват в четвъртия Международен

...
Седем пълнометражни и десет късометражни филми участват в четвъртия Международен
Коментари Харесай

Тео Ушев с майсторски клас на Международен филмов фестивал в Бургас

Седем пълнометражни и 10 късометражни филми вземат участие в четвъртия Международен кино фестивал в Бургас. Селектираните продукции са от България, Унгария, Турция, Италия, Русия, Сърбия, Португалия и Мексико. Специален посетител на фестивала с двудневен отворен майсторски клас е Теодор Ушев, чийто анимационен филм „ Сляпата Вайша “ беше номиниран за премиите „ Оскар “ през 2017 година

Бургас

Директорът Емил Ованесов показа, че замисленият като Черноморски районен фестивал към този момент е с нови граници.
Емил Ованесов, шеф на фестивала: Решихме, че има още доста забавни заглавия, които можем да покажем от целия свят, и самите режисьори на тези продукции търсиха нас. Виктор Божинов, режисьор: Важно е киното да може да се гледа, значимо е фестивалите да бъдат място на разнообразни филми, разнообразни създатели, разнообразни подходи. Му Тунч, режисьор: Много е значимо да се организират такива фестивали в градове като Бургас, като Истанбул, които не са комерсиализирани като столиците.
За отворения двудневен майсторски клас на международния аниматор Тео Ушев са поканени 50 от повече от 120 искащи. Пред младите актьори Ушев сподели, че всичко зависи от силата и от желанието им, а по-късно страната би трябвало да ги подкрепи.
Тео Ушев, аниматор: Това е и моят зов към всички политици и хората, които отпускат пари за просвета: Моля ви, апелирам ви, инвестирайте в младите гении, тези, които излизат от университетите. Те би трябвало да вършат, въпреки и евтини, въпреки и с дребни дотации, децата би трябвало да се развиват и да вършат филми. Това е задачата и на този майсторски клас в този момент - да посеем семената, тъй че да идва младо, надъхано, надменно, в случай че желаете, потомство, което да ни каже на всички, че това, което ние вършим за нищо не става и да го създадат по нов и невъобразим до момента метод.
Фестивалът ще приключи на 25 юли, а публиката може да гледа 10 документални и 7 пълнометражни филми на сцените на „ Охлюва “ и в Културен център „ Морско казино “ в Бургас.
 Започна Международният кино фестивал в Бургас Започна Международният кино фестивал в Бургас
Тази вечер беше открит четвъртият "Международен кино фестивал Бургас ". В конкуренцията вземат участие 7 пълнометражни и 10 късометражни филми. Специален го...

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР