Седем милиона домакинства са без ток заради ракетните удари, които

...
Седем милиона домакинства са без ток заради ракетните удари, които
Коментари Харесай

7 млн. домакинства са без ток в Украйна заради ракетния обстрел


Седем милиона семейства са без ток поради ракетните удари, които поразиха през днешния ден градове в цяла, оповестиха от президентството.

Това помрачи насладата от отвоюването на град в миг, когато международните водачи се събират на срещата на върха на Г-20, от която се чака да се оправи с насилието, обхванало Украйна.

Властите оповестиха, че във вторник са били атакувани и Лвов в западната част на страната и Харков в източната, като кметът на Лвов заяви, че 80% от града е без ток.

Президентът на Володимир Зеленски съобщи във видеообръщение, че Русия е изстреляла 85 ракети по енергийни уреди в цялата страна.

" Работим, ще възстановим всичко ", сподели той.

Военната администрация на Днепропетровска област заяви, че е ударено енергийно оборудване в Кривой Рог, което основава " комплицирана " обстановка за мрежата.

Молдова, която граничи с Украйна, заяви за спирания на електрозахранването поради изстреляните по съседката ѝ ракети и прикани Москва да " спре разрушенията ".

Кметът на Киев Виталий Кличко съобщи, че най-малко половината от жителите на града са останали без ток, две жилищни здания са били изумени и " няколко ракети са били свалени от системите за противовъздушна защита ".

Заместник-ръководителят на канцеларията на президента Кирило Тимошенко съобщи, че ракетите са изстреляни от съветските сили и назова обстановката в енергетиката " сериозна ".
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР