Седем летища във Франция бяха евакуирани след поредица от заплахи.Летищата

...
Седем летища във Франция бяха евакуирани след поредица от заплахи.Летищата
Коментари Харесай

Седем френски летища бяха евакуирани след бомбени заплахи

Седем летища във Франция бяха евакуирани след поредност от закани .Летищата в Лил, Нант, Ница, Тулуза, Бове и летище " Брон " в Лион са получили " закани за нахлуване " по електронната поща, оповестиха от полицията. Говорител на летището в Страсбург също съобщи, че то е евакуирано след приемане на " злонамерено електронно писмо " .

 

Междувременно представител на френската работа за гражданска авиация DGAC удостовери за " бомбени закани " и " евакуация на терминалите " на редица летища. Въпреки че полетите към този момент са обновени, онлайн таблото на DGAC демонстрира, че Тулуза-Бланяк, Лил-Лескин и Бове-Тиле са имали закъснения до два часа на идващите и заминаващите полети.

В сряда сутринта авиодиспечерите предизвестиха самолетните компании, че Тулуза, Лил и Бове са " недостъпни от съображения за сигурност " , а три полета, които трябваше да кацнат в Лил, бяха пренасочени към Брюксел, Остенде и Париж Шарл де Гол, съгласно уеб страницата за онлайн наблюдаване на полетите FlightRadar24.На по-малкото второ летище " Брон " в Лион, ситуирано източно от центъра на града, придвижването е обновено и паниката за сигурност е прекъсната. Местните управляващи обявиха, че става въпрос за подправена паника и подсетиха на обществеността, че съобщаването на погрешна информация може да докара до затвор и огромна санкция.В Тулуза терминалът беше евакуиран и полетните интервенции бяха нарушени; в Нант хиляда пасажери бяха евакуирани от терминала; а в Лил терминалът беше евакуиран в средата на сутринта, макар че чиновниците там обявиха, че сряда е била " не доста претрупан ден ". Това са последните от поредицата евакуации във Франция тази седмица, които обгърнаха известни туристически атракции - музея Лувър и двореца Версай, след убийството на преподавател в северния град Арас предишния петък. Досега всички закани са се оказали подправени паники . Франция увеличи степента на паника за опасност до най-високото си равнище.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР