Седем души, сред които цивилни, загинаха днес при атака с

...
Седем души, сред които цивилни, загинаха днес при атака с
Коментари Харесай

Атака с дрон срещу оръжеен завод в Източна Сирия

Седем души, измежду които цивилни, починаха през днешния ден при офанзива с дрон против оръжеен цех в Източна Сирия, обвързван с проирански групировки, заяви Сирийският център за наблюдаване на човешките права, съобщи Българска телеграфна агенция.

" Седем души бяха убити и 15 бяха ранени в Дейр аз напън при удар с дрон против оръжеен цех и против камион, претрупан с оръжия ", свързани с проирански групировки, съобщи пред Агенция Франс Прес Рами Абдел Рахман, началник на основаната в Обединеното кралство неправителствена организация. Според него са убити трима афганистанци, които са членове на проиранска формация, и четирима сирийци, трима от които цивилни.

Сирийските държавни медии не оповестиха за офанзивата с дрон, само че сирийската новинарска организация САНА съобщи, че " трима души са починали и седмина са били ранени при детонация на мина ", заложена от терористичната организация " Ислямска страна " още през интервала, в който е направлявала Дейр аз Зор. Освен това САНА разгласява фотоси на постройка и на камион, на които са нанесени съществени вреди.

Сирийският център за наблюдаване на човешките права съобщи, че ударът е бил нанесен по част от града, намираща се под контрола на сирийското държавно управление, в която има резиденции на командири от иранския Корпус на гвардейците на Ислямската гражданска война и на членове на ливанското придвижване " Хизбула " - организации, които са в съюзни връзки със сирийския режим. 
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР