Седем души са задържани при специализирана полицейска акция в Плевенска

...
Седем души са задържани при специализирана полицейска акция в Плевенска
Коментари Харесай

Седем души са в ареста след полицейска акция в Плевен

Седем души са арестувани при профилирана полицейска акция в Плевенска област за противопоставяне на престъпността и опазването на публичния ред. Образувани са четири бързи и три досъдебни производства, заяви представителят на полицията в Плевен старши специалист Мариана Цветкова.

В интервенцията са включени сили на всички районни ръководства, на " Криминална полиция ", " Икономическа полиция ", " Пътна полиция " и " Охранителна полиция " при Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи, подкрепени от Държавното горско стопанство.

" Основните акценти в инспекциите са свързани с закононарушения против личността и собствеността на жителите, кражбите, противопоставяне на притежанието и разпространяването на опиати, разпространяването на контрабандни артикули, надзор на водачите за недееспособност, ръководство след приложимост на опиати и алкохол, както и съблюдаване на скоростните режими ", посочи Цветкова.

В хода на интервенцията са тествани 435 души и 324 моторни транспортни средства. Извършени са инспекции на 17 пункта за черни и цветни метали, шест заложни къщи, 17 автоморги, автосервизи и депа, в 17 питейни и увеселителни заведения, 22 търговски обекти. В региона са регистрирани 11 закононарушения, свързани с опиатите, както и нарушавания на Закона за придвижване по пътищата. За нарушавания са формирани 72 акта. Съставени са и 10 протокола по член 64 и член 65 от ЗМВР. Съставени са и осем акта и констативни протокола от други органи.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР