Седем български отбора започнаха участие в Европейските серии по крикет

...
Седем български отбора започнаха участие в Европейските серии по крикет
Коментари Харесай

Европейските серии по крикет Т10 започнаха в София

Седем български тима започнаха присъединяване в Европейските серии по крикет Т10, които ще се състоят до 2 юни в Националната спортна академия " Васил Левски " в София. 

Академик СФ-МУ София, Юлис-Тракийски университет, БСКС-МУ Пловдив, Барберианс, ВТУ-МУ Плевен, Индо-Български клуб, София-Спартанс и турският Истанбул Секретен сътрудник ще премерят играят по системата всеки против всеки, а крайният отличник ще получи право да взе участие в Европейската шампионска лига по крикет. 

След континенталните клубни серии на 3 и 4 юни още веднъж в НСА ще се проведат и Европейските крикет серии Т10 за националните тимове, като България ще има за противници Гърция и Турция, а най-хубавият от трите отбора да взе участие на Европейското състезание за мъже в Малага (Испания) през септември.

" Много сме удовлетворени от организацията на шампионата. Президентът на вашата федерация Андрей Лилов, професор Николай Колев и Пракаш Мишра са огромни експерти и митове в крикета със своята работа през годините. Ние, като Европейска федерация, разчитаме на България и поддържаме напъните ви в популяризирането на играта и развиването на нашия спорт по тези земи. Призовавам и почитателите на крикета да дойдат и да гледат онлайн мачовете, които са доста забавни и оспорвани ", разяснява Даниел Уестън от Европейската федерация, който е в София особено, с цел да следи сериите.
 
Мачовете стартират всеки ден от 8:30 часа и не престават до 18:00 часа в НСА. Входът за аудитория е свободен. 

" За четвърта поредна година сме домакини на такова равнище. За нас е чест и привилегия да организираме Европейските крикет серии. Благодарение на директното  онлайн лъчение на всички срещи по света, хората могат да видят равнището на играта у нас и това е спомагателен тласък за състезателите. Имаме много визити от разнообразни страни, които всекидневно наблюдават събитията на терена в НСА. Благодаря ни всички, които ни помогнаха в това начинание и поисквам триумф на отборите ", сподели проф. Николай Колев, изпълнителен шеф на БФКрикет.

Крикет Т10 е скъсен вид на играта с един ининг и най-много по 10 оувъра (60 топки) на тим, а продължителността на една среща е към 90 минути.

Автор: Димитър Вельов/БТА
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР