Себестойността на добива на петрол в Русия е между 3

...
Себестойността на добива на петрол в Русия е между 3
Коментари Харесай

Себестойността на добива на петрола в Русия е между 3 и 8 долара за барел


Себестойността на добива на нефт в Русия е сред 3 и 8 $ за барел, заяви заместник-министъра на енергетиката на Русия Антон Инюцин.
„ За сметка на ниската себестойност на добива на нефт, 3-8 $ за барел и растежа на дълбочината на преработката от 70 % до 80 % (в редица нефтопреработващи фабрики и над 98 %) ресурсната ни база остава една от най-конкурентоспособните в света “, цитира думите на заместник-министъра формалното списание „ Руска енергийна седмица “

По думите на Инюцин, през 2016 година Русия освен е запазила водачеството по доставка на нефт на международните пазари, на които има дял от 20 %, само че и е върнала първото си място по доставка на течни въглеводороди, експортирайки 12 % нефт и 9 % нефтопродукти.

„ Основните провокации за съветския енергиен комплекс са свързани с софтуерното закъснение и достъпа до финансови запаси, в това число и заради глобите. Стратегията е ориентирана към повишение на софтуерното съдействие с сътрудници от страните от Азиатско-тихокеанския район и други райони, които не се причислиха към глобите, основаването с тях на капиталови фондове за финансиране на огромни планове, образуване на импорт на сериозно значимо съоръжение “, акцентира Инюцин.

През март тази година министъра на енергетиката на Русия Александър Новак заяви, че Русия разполага с проучени ресурси от нефт и газ за повече от 50 години, а себестойността на нефтодобива е 10-15 $ за барел.

Заместник-министъра на енергетиката Кирил Молодцов през март 2016 година сподели, че себестойността на добива на нефт в Русия е приблизително към 2 $, а при трудноизвлекаемите ресурси и при плановете на шелфа – 20 $. От своя страна ръководителят на „ Роснефт “ Игор Сечин заяви, че себестойността на добива от находищата на компанията е не по-малко от 3 $ за барел, оповестява РИА Новости.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР