се застъпва за независим Върховен съд за всички американци, независимо

...
се застъпва за независим Върховен съд за всички американци, независимо
Коментари Харесай

Ейми Кони Барет: Американците от всякакъв произход заслужават независим Върховен съд

се застъпва за самостоятелен Върховен съд за всички американци, без значение от техния генезис, на първото си чуване за удостоверение пред Сенатската комисия по правораздаването, оповестява „ Евронюз “, съобщи БГНЕС.
48-годишната католичка и реакционер дойде съпроводена от седемте си деца, едното от които със синдром на Даун и две осиновени в Хаити.
Тя съобщи, че когато президентът й предложил оценила достойнството, само че трябвало да намерения добре преди да я одобри.
" Процесът на потвърждаване и работата в съда, в случай че бъда доказана, изисква жертви, изключително от моето семейство. Реших да приема номинацията, тъй като надълбоко имам вяра във върховенството на закона и в мястото на Върховния съд в нашата нация. Вярвам че американците от всевъзможен генезис заслужават самостоятелен Върховен съд, който пояснява нашата конституция и закони по този начин, както са написани. И аз имам вяра, че мога да послужвам на страната си, като играя тази роля ", съобщи номинираната за Върховния съд Ейми Кони Барет.
Барет е, с цел да заема доживотния пост, оставен от починалата арбитър.
Републиканците имат болшинство в Сената: 53 републикански сенатори към 47 демократи. И в случай че най-малко двама републикански сенатори не откажат поддръжка към Барет, блокирането наподобява мъчно.
Демократите виждат номинацията й като крачка обратно в достиженията на американците.
 33 години по-късно - политическо възмездие, осъществено посредством Доналд Тръмп * 33 години по-късно - политическо възмездие, осъществено посредством Доналд Тръмп*
В петък, 18.09.2020 година се популяризира новината за гибелта на Рут Бадер Гинсбърг, която от 1993 година беше арбитър от демократичния блок на дев...
" Като замества арбитър Рут Бадер Гинсбърг с някой, който ще анулира нейното завещание, президентът Тръмп се пробва да върне правата на американците за идните десетилетия. Всички американци би трябвало да схванат, че с тази номинация равенството пред закона е в риск ", сподели Камала Харис, сенатор от Калифорния, демократ и претендент за вицепрезидент.
Гражданите, които се опълчиха на номинацията на Барет, демонстрираха позициите си пред портите на Сената. Имаше задържани.
Недоброжелателите й са загрижени за позицията й против абортите и позицията й към закона за здравна грижа,
Ако Барет бъде доказана, Върховният съд на Съединените щати ще премине от пет консервативни съдии и четири прогресисти към шест консерватори и трима прогресисти.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР